Viitorul, favorita punctului cu var: deși Hagi s-a plâns de arbitraje, echipa lui a primit cele mai multe penalty-uri. FC Voluntari, la polul opus. Cum arată topul loviturilor de la 11 metri

În primele 23 de etape din ediția curentă a Ligii 1, arbitrii au dictat 55 de penalty-uri. Dintre acestea, 41 au fost transformate. Cele mai multe au fost dictate în etapa a 10-a, șase la număr, urmată de runda a 20-a cu cinci lovituri de pedeapsă. De 48 de ori punctul cu var a fost arătat în urma unor faulturi, în timp ce de șapte ori s-a sancționat un henț în careu.

  • FC Viitorul, echipa lui Gică Hagi, este lider în ceea ce privește loviturile de pedeapsă primite. 7 – este numărul penalty-urilor care le-au fost acordate constănțenilor. Cele mai multe goluri din penalty au fost marcate de Florin Cernat și Florin Tănase, ambii cu câte trei reușite.

De multe ori, antrenorul și conducătorul celor de la FC Viitorul, Gheorghe Hagi s-a plâns în legătură cu arbitrajul nefavorabil, dar statisticile arată că echipa sa este una dintre cele mai favorizate în ceea ce privește loviturile de departajare. Unul dintre meciurile în care Hagi a reacționat nervos în urma neacordării unor penalty-uri pentru echipa sa a fost meciul din tur, de la Ovidiu, cu Dinamo, scor 2-2. După fluierul final, „Regele” a invocat vehement privarea echipei sale de două lovituri de departajare clare ca lumina zilei.

„Amândouă sunt clare. Primul e penalty, nu 99%, ci 200%! La al doilea e talpă în careu, în cel mai rău caz e indirectă. Eu nu zic nimic, n-ați văzut ce s-a întâmplat? Vreau să am respect, să tac din gură, dar asta e. Din respect față de ei (n.r. față de arbitri) n-am cum să vorbesc acum, dar să se gândească foarte bine, că și noi alergăm și când cineva merită ceva, dacă vezi, dă-o! Suntem o echipă la fel ca toți ceilalți, nici mai jos, nici mai sus. Atunci, respectă-ne!”, a tunat Gheorghe Hagi, după meci.

Reversul medaliei, la Timișoara

După acuzele grave aduse brigăzii de arbitrii de la meciul cu Dinamo de la Ovidiu, reversul medaliei s-a întâmplat la Timișoara, pe Dan Păltinișanu. Pe 6 decembrie, penalty-ul din care Viitorul a deschis scor în partida câștigată de constănțeni, scor 2-1, a readus în prim-plan discuțiile asupra modului în care echipa lui Hagi a ajuns să se bată la titlu. Balonul centrat de Ganea în minutul 20 l-a lovit în plină figură pe apărătorul timișorean Belu, iar arbitrul Hațegan, aflat la distanță mică de fază, a dictat imediat penalty pe motiv de henț.


Captură a înregistrării de la DolceSport cu momentul în care balonul șutat de Ganea îl lovește în figură pe Belu. Arbitrul Hațegan este aproape de fază

Clasament penalty-uri obținute:

Viitorul – 7 penalty-uri primite (1 penalty ratat)
Astra – 6 penalty-uri primite (1 penalty ratat)
Pandurii – 6 penalty-uri primite (2 penalty-uri ratate)
Concordia – 6 penalty-uri primite (4 penalty-uri ratate)
FC Voluntari – 5 penalty-uri primite (1 penalty ratat)
CFR Cluj – 4 penalty-uri primite (0 ratate)
Steaua – 3 penalty-uri primite (0 ratate)
FC Botoșani – 3 penalty-uri primite (0 ratate)
ASA Tg Mureș – 3 penalty-uri primite (1 penalty ratat)
CS U Craiova – 3 penalty-uri primite (1 penalty ratat)
CSMS Iași – 3 penalty-uri primite (1 penalty ratat)
Petrolul – 3 penalty-uri primite (2 penalty-uri ratate)
Poli Timișoara – 2 penalty-uri primite (0 ratate)
Dinamo – 1 penalty primit (0 ratate).

Clasament penalty-uri acordate împotrivă:

FC Voluntari – 6 penalty-uri contra (0 ratate de adversari)
Petrolul – 6 penalty-uri contra (3 ratate de adversari – toate 3 apărate)
Astra – 6 penalty-uri contra (3 ratate de adversari, din care unul apărat).

*sursa statisticii: lpf.ro

Publicat: 22 01. 2016, 17:12
Actualizat: 22 01. 2016, 22:43