Venirea lui Reghecampf la Craiova, surprinzătoare sau plauzibilă? | Analiză

Laurentiu Reghecampf in meciul de fotbal dintre FCSB si CS Universitatea Craiova, disputat pe Arena Nationala in cadrul playoff-ului Ligii 1 Orange, sambata 13 mai 2017.Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
Vezi galeria foto - 6 poze

Vestea că Laurenţiu Reghecampf s-ar fi înţeles cu patronul Mihai Rotaru să preia Universitatea Craiova surprinde, din mai multe puncte de vedere. Cert este că momentul este unul de speculat de familia Reghecampf, tocmai după ce Gigi şi Giovanni Becali i-au „luat şunca din fasole” Anei Maria Prodan, în cazul Dennis Man, pe care impresara l-a tot „cosmetizat” pe jucător în ultimii ani, pregătind un transfer-şoc, pe care l-a ratat in extremis.

Ideea preluării Craiovei de către Reghe pare mai degrabă o „ameninţare cu răzbunarea” a familiei Reghecampf, după ce s-a întâmplat cu transferul fotbalistului la Parma. „OK, m-ai scos din cărţi la acest transfer, atunci fac şi tu tot posibilul să te împiedic să iei titlul” ar fi replica. Iar Craiova este unica echipă mare cu care poţi să încerci acest „payback”, fiindcă Dinamo e în criză financiară, la CFR Cluj nu există „intrare” pentru familia Reghecampf, iar Edi Iordănescu a fost instalat recent şi are rezultate foarte bune.

Pe de altă parte, deşi e greu de presupus că Universitatea ar accepta să fie unealtă a revanşei în acest conflict izbucnit, dacă ar avea şi ea ceva de câştigat din el, de ce nu?

Venirea lui Laurențiu Reghecampf la Universitatea Craiova este sau nu surprinzătoare?

De ce pare „cusută cu aţă albă” descinderea lui Reghe în Bănie? Universitatea Craiova a încercat până acum să-şi ţină jucătorii departe de influenţa sau contactul cu Ana Maria Prodan, tocmai pentru ca aceştia să nu fie suspectaţi la meciurile cu FCSB, dar şi la altele. Cel mai bun exemplu este Alexandru Mateiu, care a renunţat la contractul cu impresara. De asemenea, după ce Andrei Vlad a fost „răpit” de FCSB cu ajutorul Anei Maria Prodan, Craiova a pus-o pe aceasta chiar pe „lista neagră”.

Cu câteva luni în urmă, Universitatea Craiova a rezolvat transferul lui Valentin Mihăilă la Parma tot prin intermediul lui Giovanni Becali, iar acesta a obţinut un preţ bun pentru olteni, aşa că ar fi stranie „reorientarea” către Ana Maria Prodan.

Apoi, Reghecampf este un antrenor care ţinteşte contracte importante, pe salarii de milioane de euro, iar Mihai Rotaru nu este un patron care să arunce cu banii, mai ales că „suflă şi-n iaurt” după ce s-a „fript cu ciorba”, în cazul Victor Piţurcă. Inclusiv Ana Maria Prodan a declarat recent că soţul ei are oferte greu de atins de o echipă din România. „Laurențiu are un nivel foarte greu de atins de o echipă din România. Reghe a și spus că s-ar întoarce doar la Steaua. Laur a refuzat oferte de câteva milioane, vrea să facă performanță la nivel înalt”, a declarat Ana Maria Prodan, pentru ProSport.

Mihai Rotaru a recunoscut că este prieten cu Reghecampf, dar şi cu Şumudică, Mutu, Contra, Pancu şi alţi antrenori şi tocmai a precizat că nu vrea să-şi strice prietenia cu Şumudică prin aducerea sa în Bănie, aşa că de ce ar proceda altfel în cazul lui Reghe, care este şi mai costisitor decât Şumudică?

De asemenea, Mihai Rotaru este un patron care ia el însuşi deciziile importante în club, inclusiv cele legate de transferuri, iar Reghecampf şi-ar dori să aibă rol de manager în Bănie, mai ales că soţia sa este agent de jucători. În plus, Rotaru a şi consumat bugetul de transferuri pentru acest sezon, de aproape 1 milion de euro, aşa că nu prea se mai întrevăd alte achiziţii la Craiova, iar Reghecampf ar dori, mai mult ca sigur, întărirea serioasă şi urgentă a lotului, care nu pare nici pe departe unul de titlu, după pierderile lui Mihăilă şi Koljic.

Un alt motiv pentru care e greu de presupus că Reghe vine în Bănie este că Universitatea Craiova tocmai ce şi-a adus doi noi preparatori fizici, Ian Coll şi Rui Santos, care sunt străini şi au costat destul de mult, iar Reghe lucrează de obicei cu staff-ul său, punând condiţii în acest sens. În aceste condiţii expuse, eventuala venire a lui Reghe la Craiova pare mai degrabă improbabilă.

De ce ar fi plauzibilă instalarea lui Reghecampf la Universitatea Craiova

Sunt şi motive care fac plauzibilă preluarea Craiovei de cătrei Reghecampf. Echipa este în criză de rezultate şi orice echipă aflată în vrie caută să producă un şoc pe banca tehnică. Actualul tehnician, Cornel Papură, este contestat vehement de suporteri, care nu l-au „înghiţit” nici când acesta avea rezultate, cu atât mai puţin acum. Fanii Craiovei vor cu disperare un antrenor cu nume, iar Reghecampf este printre puţinii tehnicieni cu CV liberi de contract.

Mihai Rotaru e „obsedat” de ceea ce are legătură cu FCSB

Numele lui Laurenţiu Reghecampf este asociat practic cu FCSB, acolo jucând şi având cele mai mari performanţe ca antrenor, iar Mihai Rotaru „vânează” tot ce a ce a trecut pe la FCSB sau ce se spune că ar fi dorit de Gigi Becali (cu condiţia să nu fie prea scump, fiind de notorietate şi „ariciul” finanţatorului din Bănie). Elocvente în acest sens sunt transferurile lui: Bălaşa, Gardoş, Qaka, Papp, Tudorie, A. Cristea, Dumitraş, Iliev, Brandan, Pleşan, Opriţa (bifaţi de FCSB), ori Ivanov, Fortes, Căpăţână (s-a vehiculat că au fost doriţi de FCSB), precum şi instalarea în Bănie a unor antrenori care au avut legătură cu Steaua, respectiv Eric Lincar şi Gabi Balint.

Publicat: 28 01. 2021, 21:17