UTA nu mai vrea să fie arbitrată de Cătălin Popa și Andrei Antonie! Motivele oficialilor arădeni

Cel puțin de la începerea returului, UTA Arad a avut destule probleme cu unii arbitri. Cu FC Argeș, Dinamo, Poli Iași și chiar și cu Hermannstadt, arădenii au fost dezavantajați în unele faze, cele mai importante fiind acordarea cartonașului roșu lui Benga (cu argeșenii), două penalty-uri refuzate în meciul cu „câinii”, un penalty clar refuzat în Copou lui Antal și două avertismente arătate aiurea, respectiv împingerea de 11 metri a lui Antal în jocul de duminica trecută, cu Hermannstadt.

Antrenorul Laszlo Balint și-a exprima public nemulțumirea, în special după meciul cu Dinamo, dar a amintit de ceva și de fazele cu probleme din celelalte partide. Conducerea clubului a mers și mai departe și a trimis memorii către Comisia Centrală de Arbitri, în care a cerut și două recuzări.

UTA Arad nu mai vrea să fie arbitrată de Cătălin Popa și Andrei Antonie Memorii fără rezolvare? Bineînțeles, nu sunt răspunsuri, asta este politica CCA-ului…”

Alexandru Meszar nu a dorit să rostească numele „fluierașilor” aflați în cauză, dar toate indiciile duc spre piteșteanul Cătălin Popa (cel care a condus-o pe UTA în meciul cu Dinamo, dar și deplasarea din tur, de la București cu FCSB unde au existat de asemenea niște nereguli) și bucureșteanul Andrei Antonie, care a arbitrat-o pe UTA la Iași, dar și acasă cu Astra când, printre altele, le-a dat oaspeților două lovituri de la 11 metri.

În schimb, conducătorul grupării „roș-albe” a explicat raționamentul după care s-au făcut respectivele recuzări. „Indiferent că vorbim despre arbitraj sau despre alți factori care aduc prejudiciu clubului luăm măsurile care se impun. Referindu-ne la arbitri, de fiecare dată când aceștia ne-au nemulțumit vădit am făcut sesizare, memoriu la CCA. Bineînțeles, nu sunt răspunsuri, asta este politica CCA-ului, dar în momentul de față pot să vă spun că avem doi arbitri recuzați, care, sperăm noi, să nu ne mai arbitreze o perioadă de timp.

Când solicităm recuzarea arbitrilor nu o facem neapărat pentru că au greșit și vă dau două exemple. Nu am taxat arbitrajul domnului Kovacs sau al celui care i-a dat foarte ușor cartonașul roșu lui Benga, am considerat că au greșit și se întâmplă să greșești. În schimb, ne deranjează arbitrajele tendențioase sau care ni se par nouă a fi tendențioase”, a explicat Meszar.

Vocea groasă a lui Alin Pânzaru l-a deranjat pe Istvan Kovacs

Cel puțin în timpul meciurilor, cel mai vocal om din stafful tehnic al UTA-ei la adresa arbitrilor pare „secundul” Alin Pânzaru. „Cu siguranță, în febra jocului, în teren mai apar proteste. Sunt anumite lucruri pe care noi le vedem într-un fel, dar decizia arbitrilor e alta. Cu Sibiul, am fost avertizat pentru că am cerut un fault lângă banca noastră. Așa am văzut eu, dar maniera de a cere acel fault a fost una pașnică din punctul meu de vedere.

Am o voce mai groasă și puțin l-a deranjat pe domnul Kovacs, nu neapărat tonul cât sonorizarea, dar se mai întâmplă. Important e ca jucătorii să fie focusați pe ceea ce au de făcut. Noi încercăm să-i susținem și să-i îndrumăm pentru că, fiind pe bancă, nu neapărat în febra efortului, vedem sau ar trebui să vedem lucrurile mai clar decât ei”, a spus Pânzaru la conferința de presă ce a precedat meciul de Cupa României, de la Cluj, cu Universitatea.

Vă reamtim că statistica spune că UTA e cea mai penalizată echipă când vine vorba despre penalty-urile acordate împotriva ei, nu mai puțin de 8. În schimb, arădenii au bătut o singură lovitură de la 11 metri în acest sezon, în etapa a 5-a, pe terenul lui Dinamo.

Publicat: 10 02. 2021, 15:47