Unii UEFA… alții la retrogradare

2008 După un an și jumătate, Poli și UTA joacă iar la Timișoara pentru obiective total diferite, dar cu aceeași nevoie de puncte: cupele europene și evitarea rușinii

STRATEGII BĂ‚NĂ‚ȚENILOR VOR SĂ‚ SE CĂ‚LEASCĂ‚ ÎNAINTE DE A JUCA ÎN LIGĂ‚

Alb-violeții nu au arătat niciodată în ultimii trei ani atât de bine ca în acest moment al campionatului.

Bănățenii au în fiecare linie câte un jucător care se poate considera unul dintre cei mai buni din campionatul intern. Problemele din defensivă care au stricat multe meciuri în tur sunt depășite, din moment ce în trei meciuri în 2008, Poli nu a luat decât un gol. Tehnicianul Dusan Uhrin, marele artizan al schimbării în bine, și-a chinuit elevii cu alergări infinite în cantonamente, iar acum bănățenii nu par să obosească pe teren, alergând la fel până în ultimul minut. Jocul ofensiv face ca fotbaliștii plătiți de Iancu să fie cei mai eficace din Liga I: 41 de goluri marcate în 22 de etape. Cu victorii asupra lui CFR, Rapid și Steaua, Poli are șanse mari să termine campionatul pe locul secund, care duce în preliminariile Champions League. „Nu con­tează. Nu cred că avem forța necesară, nu avem experiența de a juca în Liga Campionilor. Mă refer la tot clubul, la organizare, la tot. În plus, cred că alții se vor bate să joace acolo. Un prim an în UEFA ne-ar ajuta mult”, a mărturisit președintele Marian Iancu. Diplomat, modest sau calculat, oficialul are temele făcute. Până la primul meci internațional, Iancu știe să nu se uite mai departe de această seară.

Numărul de puncte din clasamentul „adevărului” pentru Poli, cel mai bun după CFR Cluj, liderul la zi

"Poli – UTA este un meci pe care numai timișorenii și arădenii îl simt. Este ceva fantastic și, indiferent de locurile din clasament, rezultatul nu poate fi ghicit"
Marian Iancu,
președinte Poli Timișoara

ARBITRAJE, SCANDALURI, GHINION SAU PROSTIE, TOATE o POT trimite pe „BĂ‚TRÂNA DOAMNĂ‚” ÎNapoi în LIGA A II-A

După un prim an în care obiectivul salvării de la retrogradare a fost atins, în acest sezon, UTA și-a propus o clasare între primele zece locuri.

Spre disperarea tuturor oficialilor, primele meciuri au adus rezultate modeste, principala sursă de frustrare fiind arbitrajele. Semnalele de alarmă din presă și memoriile la FRF nu au rezolvat însă mare lucru. Când acest moment a fost depășit, a erupt gravul scandal dintre patronii clubului, Nicolae Bara și Sandu Ion. Ei s-au acuzat reciproc și au ales să se despartă. Vidul de putere a fost dublat de o criză financiară, iar ceilalți doi oficiali importanți ai clubului, Paul Cazan și Marcel Coraș au avut demisiile pe masă. Rezultatele au stat în mod firesc sub semnul atmosferei tensionate, iar greva jucătorilor, care se vedeau la stadion pentru a juca table, a multiplicat dificultatea misiunii lui Marin Barbu.

Perioada de mercato din iarnă i-a adus pe Dorel Zaharia și Daniel Oprița, pe Oliveira și Amoreirinha, însă nici chiar aceștia, alături de Todea, Tudor sau Mărginean, nu au reușit să scoată echipa din pasa proastă. Ultimul insucces de pe teren propriu, 0-1 cu Oțelul, a umplut paharul răbdării fanilor, care i-au cerut lui Marin Barbu să plece. Pentru postul tehnicianului, moralul jucătorilor și mândria Aradului, victoria în meciul din această seară este vitală. Prezența lui Todea pe teren și dorința de revanșă după meciul nebun din tur promit cel puțin că UTA va încerca totul.

"Meciul de sâmbătă cu Poli Timișoara este unul plin de orgolii, mai ales la nivelul spectatorilor. Dacă ne întoarcem acasă cu un rezultat pozitiv, ni se vor uita multe"
Marin Barbu,
antrenor UTA

UTA a strâns până acum opt puncte din deplasări. A câștigat la Craiova și Mioveni și a remizat la Vaslui și pe „Ion Moina”, cu Universitatea Cluj

Marin Barbu este al doilea antrenor al UTA-ei în acest sezon. Arădenii au început cu Marius Lăcătuș, care, după demisie, a plecat la Steaua

Publicat: 14 03. 2008, 19:35