Un finanțator din Liga 1 confirmă ProSport și anunță: „Îmi retrag sprijinul financiar! E a doua oară când pierd bani în fotbal” | EXCLUSIV

Publicat: 16 08. 2021, 12:46
Deian Cristian Sorescu multumeste Divinitatii dupa un gol marcat spre supararea lui Marius Iulian Cioiu in meciul de fotbal dintre Dinamo Bucuresti si Academica Clinceni, contand pentru Liga 1 Casa Pariurilor, desfasurat pe Stadionul Dinamo din Bucuresti, luni 2 august 2021. © FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES

Iulian Stoica, unul dintre principalii finanțatori de la Academica Clinceni, confirmă problemele cu care se confruntă formația ilfoveană aflată în prezent pe ultimul loc în Liga 1, cu 0 puncte din 5 partide.

ProSport a scris astăzi despre faptul că Academica Clinceni ar putea intra în insolvență în următoarea perioadă, mai ales că doi dintre finanțatorii echipei ar urma să se retragă de la cârma echipei, iar acest lucru a fost confirmat de Iulian Stoica. În plus, Stoica a recunoscut și faptul că jucătorii au semnat cesiuni pentru a-și încasa primele restante.

Iulian Stoica își anunță retragere din poziția de finanțator al Academicii Clinceni!

De altfel, Iulian Stoica este unul dintre cei doi finanțatori care spune că nu-și mai dorește o colaborare cu echipa ilfoveană. Acesta a dezvăluit pentru ProSport că e nemulțumit de modul în care a fost tratat clubul de Consiliul Local din Clinceni.

„Forma noastră de organizare este ONG. Într-adevăr sunt anumite probleme financiare, că doi parteneri ai clubului își retrag sprijinul financiar. Este vorba despre mine și despre o altă persoană fizică. Sunt mai multe probleme cu Consiliul Județean, am făcut proiecte, ni s-au promis bani, ni s-au promis multe lucruri, dar nu s-a întâmplat nimic.

Am făcut niște plăți în avans pentru anumite servicii precum hotel, salvare, chiar și arbitrajul de la Federație. Nu știu ce mă mai poate întoarce, mai ales că celălalt partener nici nu vrea să mai audă. Va fi foarte greu fără banii de la noi, l-am anunțat din timp și pe domnul primar. Dumnealui tot spune că ne va sprijini și Consiliul Județean, dar nu mai cred nimic. E a doua oară când pierd bani în fotbal și nu mai vreau, am mai pierdut în 1993-1994. Dezamăgirea e foarte mare, mai ales că eu sunt și localnic!”, a declarat Iulian Stoica pentru ProSport.

Iulian Stoica, unul dintre finanțatorii Academicii Clinceni

„Absolut toate primele, toate bonusurile din trecut s-au primit. Pe celelalte prime am făcut cesiuni. Jucătorii nu sunt nemulțumiți, ei au semnat cesiunile. Când intră banii din drepturile TV își vor încasa primele restante. În luna iulie au intrat 700.000 de euro, dar nu atunci am promis că le dăm banii.

 

Sunt cesiuni semnate. Lui Rusescu și Popa ne-am înțeles cu ei și le-am plătit primele când au plecat. În rest, toți au semnat convenții și nu a fost nicio problemă. La momentul acesta salariile sunt date pe luna iunie, conform contractului până la sfârșitul lunii august vor încasa și banii pe iulie” – Iulian Stoica, finanțator Academica Clinceni