Un campion al României cu Dinamo și CFR Cluj și-a anunțat RETRAGEREA, la doar 29 de ani. „Aici toți vor ca jucătorii să fie niște sclavi, să tacă din gură, să nu spună nimic!” Dezvăluiri fără perdea făcute de Ganea

Liviu Ganea și-a anunțat retragerea din fotbal la doar 29 de ani, motivându-și decizia prin desele accidentări de natură musculară suferite în ultimii ani. Ganea lasă de înțeles că ar putea reveni asupra deciziei, însă doar dacă se va simți 100% refăcut din punct de vedere fizic.

„Momentan, am agățat ghetele în cui, la 29 de ani. Am decis că e mai bine pentru mine, au fost câteva accidentări, am avut probleme din punctul ăsta de vedere. Nu au fost accidentări grave, dar am avut probleme musculare începând de la CFR Cluj. De la o accidentarea care m-a ținut departe de teren cinci luni și jumătate, care mereu a recidivat, cluburile cu care am vorbit erau reticente. Am pățit asta de câteva ori și nici eu nu am vrut să trădez încrederea cluburilor. Am zis stop, am preferat să stau deoparte”, e anunțul făcut astăzi la Digi Sport de vârful care ultima dată a evoluat la Academica Clinceni

 

  • În vârstă acum de 29 de ani, Liviu Ganea s-a format la juniorii lui Dinamo, fiind promovat la prima echipă a „câinilor” în 2005. A rămas sub contract cu Dinamo până în 2011, perioadă în care a fost împrumutat câte un sezon la CS Otopen și Astra.
  • În 2012 a semnat cu CFR Cluj, însă în 2013 gruparea din Gruia îl împrumuta la Concordia Chiajna, iar în sezonul următor la FC Brașov.
  • În 2015, Ganea a semnat cu CSMS Iași, iar la scurt timp a ajuns la Academica Clinceni, pentru care a evoluat în 2016

1 – o selecție are Liviu Ganea în Naționala României, fiind folosit 21 de minute într-un amical din 2011 cu Ucraina, scor 2-2, când selecționer era Răzvan Lucescu

Campion al României cu Dinamo, în 2007, și cu CFR Cluj în 2012, Ganea a vorbit deschis într-o intervenție la Digi Sport despre problemele grave cu care se confruntă fotbalul intern și despre sacrificiile pe care sunt nevoiți să le facă anumiți jucători. Neplătiți cu lunile, mulți ajung să trăiască din împrumuturi și ajung să fie tratați ca niște „sclavi” de propriile cluburi

„În România toată lumea vrea ca jucătorii să fie niște sclavi, să tacă din gură, să nu spună nimic, să nu vorbească de bani, dar sunt perioade în care fotbaliștii nu și-au luat bani opt luni de zile. Eu la FC Brașov am stat un an de zile și am luat trei salarii deși la început s-au ținut de cuvânt. Dar după aceea un an de zile nu au mai plătit nimic în condițiile în care FC Brașov este în insolvență și a evoluat în Liga a II-a fără un plan de reorganizare.

Un jucător care este neplătit atâtea luni de zile trăește din banii părinților, din banii prietenilor. Eu speram că o să se rezolve, că o să vină banii, că toate cluburile spun să stăm liniștiți, că vin banii din televiziuni, că vin salariile și nu s-au întâmplat aceste lucruri. Când veneau banii de la televiziune, patronii scoteau banii din club, iar jucătorii nu primeau. Eu trăiam cu banii strânși până atunci. Dar cei care nu aveau bani, aveau condiții neclare, se împrumutau. Eu am luat la început trei salarii, următoarele nouă luni trebuia să îți plătești chirie, clubul nu își lua această responsabilitate„, a mai spus Ganea.

Atacanul a atins și despre flagelul meciurilor aranjate pentru pariuri precizând că a auzit despre astfel de practici și că vina o poartă tot cluburile care nu-și plătesc jucătorii și îi împing spre astfel de practici.

„Am auzit la Liga a doua, ceva de genul ăsta că s-ar întâmpla (n.r. pariuri), am văzut și ce s-a scris prin ziare, e trist, e trist, dar până la urmă e vina și celor care nu plătesc la timp„, a mai spus Ganea.
 

Publicat: 02 08. 2017, 13:16
Actualizat: 02 08. 2017, 13:17