„Tancul” lui Mihai Rotaru din atacul Universității Craiova a suferit o accidentare care i-ar fi putut termina cariera: „Acum 10 ani nu s-ar mai fi întors în fotbal!”. Cât de gravă a fost lovitura primită de Elvir Koljic

Elvir Koljic isi pune mainile pe cap dupa o ratare avuta in meciul de fotbal dintre Universitatea Craiova si Rapid Bucuresti, contand pentru Liga 1 Casa Pariurilor, desfasurat pe Stadionul Ion Oblemenco din Craiova, sambata 22 ianuarie 2022. © FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
Vezi galeria foto - 4 poze

Atacantul Universității Craiova Elvir Koljic (26 de ani) a suferit o accidentare horror în 2020, în urma căreia a fost nevoit să treacă printr-o intervenție chirurgicală foarte grea, urmată de o perioadă de recuperare îndelungată.

Medicul care s-a ocupat de cazul vârfului de atac de la Universitatea Craiova, Dr. Bogdan Andrei, a explicat prin ce a trecut fotbalistul lui Laurențiu Reghecampf, care în urmă cu doi ani a ratat și transferul la Dinamo Kiev din cauza acestui episod.

Elvir Koljic a fost nevoit să facă recuperare timp de 6 ore pe zi, timp de o jumătate de an.

Detalii despre operația și recuperarea lui Elvir Koljic

Elvir Koljic s-a accidentat grav în 2020, în timpul meciului dintre Universitatea Craiova și Poli Iași, când și-a rupt toate ligamentele gleznei.

Acest episod l-a trimis direct pe masa de operație, apoi bosniacul a avut nevoie de nu mai puțin de o jumătate de an de recuperare.

„A venit la noi timp de 6 luni, 6 ore pe zi. Creezi o legătură cu el. Nu numai cu mine, ci și cu terapeuții și colegii mei. Am devenit prieteni pe social media, vorbim. 

Unii au mai mult noroc, unii au mai puțin. Accidentarea lui Koljic a fost extrem de gravă, dar acel jucător de la Iași (n.r. – Ovidiu Mihalache), nu și-a dorit niciodată să se întâmpla chestia asta. Nici n-ar putea să înțeleagă ce rău putea să-i facă. A fost un contact care a rezultat din energia dezvoltată în timpul meciului.

A avut osul lateral al gleznei extrem de afectat și toate ligamentele gleznei afectate. A fost o accidentare care, dacă s-ar fi întâmplat în urmă cu 10 ani, nu i-ar mai fi permis să revină niciodată pe teren. Dar datorită progresului tehnologic și implanturilor folosite în prezent, sportivii pot reveni. Nici acum șansele nu sunt 100%, mai pot exista recidive”, a declarat Dr. Bogdan Andrei pentru AS.

Publicat: 17 03. 2022, 15:27