Suporterii Craiovei, din nou în dezacord cu Mihai Rotaru: „Nu păta numele Universitatea, asociindu-l cu Securitatea!”

Clubul Universitatea Craiova şi-a şocat de-a dreptul suporterii, când a anunţat participarea la un meci caritabil de FIFA pentru salvarea celui mai mare „duşman” din istoria Ştiinţei, Dinamo Bucureşti.

Oficialii gupării au luat o măsură considerată halucinantă, de a implica Universitatea  Craiova în acest meci de efotbal, ba mai mult, au anunţat achiziţionarea a 500 de bilete la meciul virtual de pe Arena Naţională, fiindcă „Dinamo are nevoie de ajutor”.

„Chiar dacă de-a lungul timpului rivalitatea a fost una extremă, Dinamo are azi nevoie de ajutor. Universitatea răspunde invitației de a juca în FIFA 20 și acordă, astfel, revanșa „câinilor”. În Liga 1 trebuie să existe rivalitate și Știința va merge cu 5.000 de suporteri la meciul virtual de pe Arena Națională”, este anunţul publicat de gruparea din Bănie, care a stârnit o adevărată revoltă a fanilor săi, pe canalele de socializare. Aproape toate brigăzile galeriei au izbucnit realmente la adresa lui Mihai Rotaru şi a colaboratorilor săi, iar Peluza Nord a emis un comunicat elocvent, în care denumirea Dinamo este scrisă cu litere chirilice şi care se încheie cu mesajul clar pentru Mihai Rotaru: „Nu păta numele Universitatea, asociindu-l cu securitatea!”

Fanii îi amintesc lui Rotaru episoade din diverse „epoci”

Fanii sunt stupefiaţi că cchipa din cauza căreia emblema Olteniei a suferit crunte nedreptăţi de-a lungul timpului, de la pe vremea sistemului comunist şi până la „genocidul” lui Gigi Neţoiu în Bănie, este sprijinită acum de cei care decid la clubul din Bănie. Suporterii sunt contrariaţi de solidaritatea cu echipa care i-a furat echipei lui Oblemenco primul titlu din istorie, în 1973, sezon în urma căruia Ştiinţa avea însă să dobândească superbul renume „Campioana Unei Mari Iubiri”. Pare-se că oficialii care au luat această decizie nesăbuită n-au habar de istoria Ştiinţei şi sunt complet dezinteresaţi de sentimentele fanilor alb-albaştri, din moment ce au decis să salveze cea ce suporterii olteni au detestat dintotdeauna. Fanii craioveni amintesc inclusiv ultimele dezvăluiri ale legendei dinamoviste Cornel Dinu relevă faptul că istoria clubului din Ştefan cel Mare este clădită pe minciună şi corupţie. Suporterii craioveni îi atrag atenţia lui Rotaru să se uite măcar în istoria recentă, amintind de „hoţiile” lui Ovidiu Haţegan la derby-urile cu Dinamo. Sunt invocate: meciul din optimile Cupei României, în 2017, când Craiova s-a calificat dramatic, la penalty-uri, dar fanii au pătruns pe teren la final şi au fost aproape să-l linşeze pe Haţegan, dar şi cel din 2018, din Ştefan cel Mare, încheiat 2-2, când acelaşi Haţegan, considerat arbitrul lui Dinamo, nu a acordat 2 penalty-uri Craiovei, pentru faulturi la Gustavo. Aşadar, o echipă care a prejudiciat Craiova şi când se afla în graţiile sistemului, dar chiar şi acum, când suferă din punct de vedere financiar, primeşte o mână de ajutor din partea lui Rotaru, în numele Ştiinţei.

Chiar dacă unii dintre conducători ai Craiovei au încercat să „se scoată” şi să compare gestul acesta cu cel de siolidaritate al lui Bayern Munchen faţă de Borussia Dortmund, fanii craioveni pretind că această comparaţie nu stă în picioare, deoerece acolo era vorba de rivalitate sportivă, în timp ce la Craiova este vorba de altceva, de o adevărată ură faţă de echipa care a provocat drame şi suferinţă în Bănie, prin mijloacele şi faptele meschine ale clubului, cât şi ale suporterilor dinamovişti.

Nu este primul diferend între Rotaru şi galerie

Între Peluza Nord şi patronul clubului, Mihai Rotaru, au fost mai multe conflicte în ultima perioadă. Unul a vizat păstrarea lui Mirko Pigliacelli şi reinstalarea lui Cornel Papură, antrenorul considerat „brelocul” patronului. Altul s-a consemnat după ce Rotaru a apărut într-o fotografie dintr-un club din Bănie, în care părea că îi strecoară o sumă de bani lui Irinel Coandă, fostul lider al Sezione ultra, personaj alungat de galerie tocmai pe considerente de imoralitate şi corupţie. Nu în ultimul rând, Peluza Nord şi-a impus punctul de vedere în momentul în care Gică Craioveanu fusese îndepărtat din cadrul clubului.

Comunicatul Peluzei Nord Craiova la adresa lui Mihai Rotaru:

„Nu fi bolşevic! Peluza Nord Craiova se delimitează clar de acţiunea lui Mihai Rotaru de a ajuta clubul miliţienesc Дина́мо. Acesta dovedeşte înca o dată că îşi depăşeşte atât atribuţiile şi îşi supraestimează capacitatea intelectuală, încercând să vorbească în numele suporterilor Ştiintei. Nu, în niciun caz nu mergem 5.000 în această “deplasare”, în niciun caz nu există 5.000 de suporteri ai Stiintei atât de iresponsabili încat sa facă asta! Generaţii întregi de suporteri şi foşti jucători se răsucesc acum în mormant, văzând această noua “actiune de imagine” lansata de Mihai Rotaru. Măcar în numele lor pune STOP cât mai urgent acestei idei nesăbuite! Şi nu uitati că toţi cei care ajuta acum sau oricand Дина́мо, devin complici la toate nenorocirile făcute de acest club bolşevic şi istoria îi va reţine ca atare. Nu păta numele Universitatea, asociindu-l cu securitatea!”

Peluza Cătălin Hâldan promovează meciul astfel:

„Vă era dor de fotbal? Luni 27 aprilie de la ora 20:00 suntem invitați la meciul de FIFA 20 Dinamo – Universitatea Craiova. Redeschidem porțile celui mai mare stadion al țării. Vă invităm să vă luați bilete și să vă imaginați o Arenă Națională plină. 55.000 de bilete la prețul de 5 lei. Toți banii vor fi folosiți pentru SALVAREA FOTBALULUI! 5 lei pentru 3 partide între cele două forțe din e-sports. (…) Acum este vorba de Dinamo, care are nevoie de ajutor. Dar mâine poate va fi vorba de un alt club, iar rivalii vor fi invitați să-și ofere sprijinul. Universitatea Craiova a răspuns tocmai în această notă a solidarității și îi mulțumim că a acceptat invitația noastră! Un meci eveniment între două echipe care întotdeauna au oferit spectacol în fotbalul de pe gazon. O înfruntare ca aceasta a atras întodeauna interesul tuturor microbiștilor, nu doar al fanilor celor două echipe.”

 

Publicat: 26 04. 2020, 15:59
Actualizat: 26 04. 2020, 16:01