„Roboții”: Doar patru fotbaliști au fost integraliști în toamnă, în Liga 1

În primele 19 etape ale Ligii I au evoluat 464 de fotbaliști, însă numai patru dintre aceștia, Ionuț Buzean (Gaz Metan), Peterson Pecanha, Guilherme (ambii Petrolul) și Piotr Celeban (SC Vaslui) au jucat în toate cele 1710 minute, informează frf.ro.

În acest grup ar mai putea intra după disputarea restanțelor, Râmniceanu (Concordia) și Tătărușanu (Steaua).

Alți patru jucători au mai evoluat în toate cele 19 etape, dar fără a bifa toate minutele: Junior Morais (Astra), Cîrjan (FC Botoșani), Golubovici (Ceahlăul) și Gavra (Viitorul Constanța). Ar mai putea intra în acest grup, după disputarea restanțelor, Bourceanu (Steaua) și Cristocea (Universitatea Cluj).

Cei mai mulți jucători au evoluat pentru Corona Brașov (35), iar cei mai puțini pentru FC Botoșani (21).

Cel mai vârstnic jucător al primei părți este Mihai Stere (Corona), născut la 30 decembrie 1975, iar cel mai tânăr, Dragoș Dănilă (tot Corona), este născut la 11 octombrie 1997.

Un număr de 58 de jucători a apărut doar pe banca de rezerve, fără a evolua măcar un minut în primele 19 etape, în timp ce 183 de fotbaliști au înscris cel puțin un gol.

Golgeterii campionatului sunt Antal (FC Vaslui) și Eric (Pandurii), cu câte 11 reușite. Același Antal a înscris cele mai multe goluri din penalti, cinci, în timp ce Budescu (Astra) și Cristi Ionescu (FC Brașov) au marcat cele mai multe goluri din lovituri libere din afara careului, cu câte două asemenea reușite. Golubovici (Ceahlăul) a izbutit cele mai multe goluri cu capul, patru, Florin Nanu (ACS Poli Timișoara) a obținut cele mai multe penaltiuri, trei, iar Eric (Pandurii) a reușit cele mai multe pase decisive, nouă.

În această primă parte au jucat 153 fotbaliști străini, care provin din 50 țări, dintre care 61 sunt debutanți. Cei mai mulți au evoluat pentru Petrolul Ploiești (17), în timp ce pentru FC Botoșani nu a evoluat niciun străin.

Din totalul celor 464 de jucători care au jucat în prima parte, 114 au fost debutanți, dintre care 53 autohtoni. Cei mai mulți, zece, a avut FC Botoșani, în timp ce CFR Cluj, Pandurii, Petrolul și Steaua nu au aliniat vreunul. 11 dintre cele 18 echipe din Liga I au folosit 19 antrenori principali, în timp ce șapte au încheiat anul cu antrenorul cu care au luat startul.

Alexandru Tudor a arbitrat cele mai multe meciuri la centru, 15, în timp ce Octavian Șovre a fost delegat la 16 meciuri ca asistent.

Singurii arbitri debutanți au fost Iulian Călin și Ionel Dumitru.

Publicat: 07 01. 2014, 18:18
Actualizat: 07 01. 2014, 18:19