Restructurări la temelie! Negoiță continuă „Revoluția” la Dinamo. Ultimele schimbări anunțate

Ioan Sdrobiș a fost demis prin poștă, iar conducerea nu a mai vrut să-i susțină pe cei peste o sută de juniori care evoluau sub titulatura Dinamo Onești.

La Dinamo se schimbă tot. Șefii au început curățenia, așa cum le place să spună, din birouri, acolo unde a fost concediată o mare parte dintre oficiali, apoi la prima echipă și la „satelit”, mai mulți jucători fiind puși pe liber în ultimele două săptămâni. Singurul care este sigur de postului lui în „Ștefan cel Mare” pare a fi Discobolul. Reforma va continua însă în „Groapă”, iar următorul loc unde se va umbla va fi Centrul de Copii și Juniori. Practic și aici s-au luat unele decizii, Ion Moldovan (coordonatorul centrelor zonale) a fost dat afară, iar aceeași soartă par a o avea toți antrenorii. Șefii spun că în acest moment fac evaluări, însă se pare că, în ciuda faptului că acest an a fost unul dintre cei mai buni din ultimii zece, niciun tehnician de la copii și juniori nu va scăpa de disponibilizare.

Unul va face treaba pentru doi  

În vara anului trecut, Dinamo a anunțat că a regândit organizarea la acest nivel, a pus bazele unei academii în fruntea căreia a fost numit Ilie Alexe, au fost gândite centre zonale, iar primul a apărut la Onești, acolo unde sub îndrumarea lui Ioan Sdrobiș, 100 de copii au primit cazare, le-a fost asigurată școlarizare și s-au înscris în campionatele zonale și naționale. S-a schimbat însă acționariatul în „Groapă”, iar la scurt timp după ce Ionuț Negoiță a preluat puterea, Sdrobiș a fost anunțat prin poștă că nu va mai fi plătit de Dinamo. Astfel, la Moreni, Câmpulung Muscel, Deva sau Satu Mare, acolo unde trebuia copiat exemplul Onești, planurile ca roș-albii să-și deschidă centre au rămas blocate.

Bani puțini, performanțe acceptabile

Dar să revenim la tehnicienii care conduc în acest moment grupele de copii și juniori din „Groapă”. Aceștia urmează să fie trimiși cu toții în șomaj, iar în locul lor vor fi aduși alții. Conducerea consideră că acum sunt mult prea mulți antrenori, iar pe viitor un tehnician ar urma să primească două grupe. 11 „profesori” se ocupă în acest moment de pregătirea micilor dinamoviști, printre aceștia fiind și un antrenor pentru portari, dar și un preparator fizic.
Cu un buget anual alocat pentru Centrul de Copii și Juniori între 150.000 și 200.000 de euro (aici nu intră echipa a doua), bani în care intră cazarea, deplasarea la turnee, masa unora dintre puști, salariile antrenorilor și angajaților, Dinamo a reușit să fie în top în acest sezon, echipele fiind pe podium la mai toate competițiile locale sau naționale. Ca un exemplu, Viitorul Constanța, formație care s-a impus în fața „câinilor” în „competiția regină”, Juniori A, are alocat un buget de 100.000 de euro pe an numai pentru carburantul autocarelor care-i transportă pe micii fotbaliști.

Casting pentru șefia centrului

Noua conducere a lui Dinamo sondează pentru numirea unui nou șef al Centrului de Copii și Juniori. ProSport a aflat două nume de pretendenți la acest post. Este vorba de Virgil Andronache de la Sportul Studențesc și Gabi Răduță, în trecut la Cernica și Rapid. Pentru Dinamo 2, echipă care a retrogradat în Liga a III-a, Constantin Anghelache discută cu Mugurel Cornățeanu tehnician care a promovat-o pe Callatis 2012 Mangalia în Liga a III-a.

Situația la zi a grupelor
Centrului de Copii și Juniori Dinamo:
Juniori A: antrenor Lucian Mezei, vicecampioni pe țară
Juniori B: antrenor Sorin Popescu, locul trei pe țară
Grupa 1997: antrenor Lucian Marinof, vor juca finala campionatului națioanal pentru locurile 3-4
Grupa 1998: antrenor Mihai Dobre, campioni pe București, calificați la turneul final național
Grupa 1999: antrenor Gabi Preoteasa, calificați în finala pe București
Grupa 2000: antrenor Iulian Matei, finaliști pe București. Au pierdut finala cu Sportul
Grupa 2001: antrenor Marin Eduard, competiție în desfășurare
Grupa 2002: antrenor Cosmin Mușat, minifotbal, competiție în
desfășurare
Grupa 2003-2004: antrenor Tudor  Chiacu, competiție în desfășurare

Publicat: 21 06. 2013, 09:58
Actualizat: 21 06. 2013, 09:59