Propunere pentru FRF venită de la un fotbalist din Liga 1! Cum pot fi evitate restanțele salariale: „Dacă nu ai acești bani, atunci nu legitimezi jucătorul!”

Razvan Burleanu in cadrul Adunarii Generale a Federatiei Romane de Fotbal, desfasurata in Sala Nicolae Dobrin a FRF din Bucuresti, miercuri 17 aprilie 2019. © FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
Vezi galeria foto - 4 poze

Răzvan Pleșca, portarul în vârstă de 37 de ani al lui Gaz Metan Mediaș, a făcut o propunere interesantă pentru Federația Română de Fotbal, în vederea evitării restanțelor financiare din Liga 1.

Nu mai este un secret faptul că numeroase echipe din România, și chiar din Liga 1, se confruntă cu probleme financiare, iar jucătorii sunt neplătiți cu lunile.

Răzvan Pleșca propune ca echipele din Liga 1 să depună într-un cont salariile jucătorilor pe un an, înainte de începerea sezonului, pentru a exista o garanție că fotbaliștii își vor primi drepturile financiare conform contractului semnat.

Răzvan Pleșca, propunere pentru FRF

Întrebat despre situația actuală de la Dinamo, unde deși au venit noi investitori spanioli jucătorii au în continuare restanțe salariale, Răzvan Pleșca a generalizat și a explicat care ar trebui să fie normalitatea în fotbalul românesc.

„Am avut un coleg care la un moment dat a vrut să se transfere în Israel, iar atunci când s-a închis perioada de transferuri i-au spus «Uite, nu am găsit suma necesară ca să depunem salariul tău pe tot anul, așa că nu te putem legitima». Mi s-ar părea normal să se procedeze așa și în România. Vrei să aduci un jucător, să îi dai un salariu de 20 de mii de euro pe lună, atunci trebuie să depui 240 de mii de euro, salariul lui pe tot anul, într-un cont separat. Dacă nu ai acești bani, atunci nu legitimezi jucătorul.

Sigur, sunt salarii bune în Liga 1. Dacă nu ești plătit 2-3 luni nu poți să spui că mori de foame, dar nu mai ești nici motivat, cumva mesajul pe care îl primești din partea clubului este că nu ești implicat într-un proiect serios din moment ce nu au bani să te plătească, iar apoi intervin alte probleme. Cam toate cluburile care ajung la 3-4 luni de restanțe se mai cârpesc puțin până la un moment dat, când bolovanul o ia la vale și se ajunge la insolvență”, a explicat Răzvan Pleșca, la GSP.

Publicat: 05 11. 2020, 10:24
Actualizat: 05 11. 2020, 10:26