Profil de jucător de Ligă. Ultimul transfer al Stelei, greu de înțeles: Hamroun nu și-a găsit echipă 6 luni, înainte ca Oțelul să îi dea o șansă

  • Steaua continuă transferurile ciudate din această vară. Deși echipa are nevoie de întăriri pentru participarea în Champions League, roș-albaștrii par că fac doar mutări pentru a avea un lot numeros. Ultima achiziție, Jugurtha Hamroun, a stat în 2014 șase luni pe bară, nereușind să își găsească vreun angajament.

Arlauskis, Latovlevici, Bourceanu, Prepeliță, Rusescu. Jucători care au evoluat la Steaua în ultimul sezon și care în vară au părăsit Ghencea. Dacă îi adăugăm pe Szukala, Sânmărtean și Keșeru, putem afirma, fără riscul de a greși, că Steaua a pierdut aproape o echipă întreagă în ultimele șase luni, iar acest lucru nu poate rămâne fără repercusiuni. Fără ultimii trei, în retur campioana a gâfâit și doar șansa extraordinară a făcut să își apere titlul. Acum, cu Rădoi la cârmă, formația din Ghencea visează la cele 20 de milioane aferente calificării în Champions League, însă campania de achiziții este una modestă. Pe lângă puștii de perspectivă Tudorie și Mihalcea – care probabil nu vor avea un cuvânt greu de spus în perioada imediat următoare -, Becali nu a făcut niciun transfer care să se ridice la nivelul celor plecați.

„Dispărut” 6 luni

Ultima mutare este una extrem de surprinzătoare, singurele argumente pentru care Hamroun a fost adus la Steaua fiind legate de prestația sa din meciul direct și de faptul că vine din postura de jucător liber de contract. Fotbalistul a avut un retur bun la Oțelul, dar s-a făcut remarcat la o echipă care în cele din urmă a retrogradat și care nu avea prea mulți fotbaliști care să iasă în evidență. Mai mult, cele 4 goluri înscrise de algerian au venit ca urmare a paselor de geniu ale lui Cernat, astfel că cifrele sale pot deruta.

În întreaga lui carieră, până să vină în Liga 1, Hamroun înscrisese doar 7 goluri în 6 ani, în ciuda faptului că evoluează pe două posturi care îl aduc deseori în poziție de finalizare: mijlocaș ofensiv sau „aripă”.

De menționat că, până să ajungă la Oțelul, în iarna trecută, algerianul de 26 de ani a avut mari probleme să își găsească echipă. După despărțirea de Karabükspor, acum fix un an, el nu a evoluat timp de șase luni, negăsindu-și vreun angajament care să îi convină. În cele din urmă, pentru a nu ieși complet din circuit în stagiunea anterioară, el a reușit să îi convingă pe oficialii Oțelului. „Hamroun s-a integrat destul de bine. Dacă-și elimină acele greșeli, acele momente în care se complică, nu e rău acolo, la mijloc„, spunea fostul antrenor al Oțelului, Selymeș, după primele antrenamente cu algerianul care acum a semnat cu Steaua.

Fotbalistul Oțelului s-a născut în Algeria, dar pe când avea 5 ani s-a mutat împreună cu familia în Franța, într-o suburbie a Parisului.  La 12 ani a fost legitimat la juniorii clubului de fotbal Guingamp, în 2008 a semnat primul său contract de profesionist cu echipa franceză. „O treaptă importantă în cariera mea am urcat-o la Guingamp. Într-un meci de Cupă am marcat o dublă, echipa a învins și s-a calificat, iar eu am fost convocat la naționala olimpică a Algeriei„, a spus Hamroun.  

Visul meu este să ajung să joc în Germania. Din punctul meu de vedere, este cel mai puternic campionat din lume. Dacă aș avea posibilitatea, evident, aș vrea la Bayern München. Probabil că va rămâne un vis.
Hamroun Jugurtha, mijlocaș Oțelul Galați

INFO Hamroun a mai evoluat, în afară de Guingamp, la încă două echipe, până să ajungă la Oțelul. În perioada 2011-2012 a evoluat pentru Cernomoreț Burgas, în Bulgaria, iar din 2012 până în 2014 la Karabukspor, în Turcia

Publicat: 07 07. 2015, 10:18
Actualizat: 07 07. 2015, 10:19