Primul indiciu care anunță îndepărtarea lui Laurențiu Reghecampf de la Universitatea Craiova, după barajul cu FC Botoșani. Mihai Rotaru are deja planul B | EXCLUSIV

Universitatea Craiova spera la un final de campionat în care să lupte pentru trofeul Ligii 1, însă parcursul dezastruos din campionatul regular a cântărit greu în play-off, astfel că oltenii vor avea de trecut prin „iadul” unei altfel de presiuni. Formația din Bănie va disputa în această seară, la 20:30, barajul într-o singură manșă, cu FC Botoșani, pentru preliminariile UEFA Conference League.

Este ultima șansă prin care Universitatea mai poate spera la grupele unei cupe europene, obiectiv atât de râvnit de către toată suflarea alb-albastră, dar mai ales de către Mihai Rotaru, finanțatorul clubului. Presiunea este pe umerii lui Laurențiu Reghecampf, care are astfel posibilitatea de a redresa parcursul întregului sezon.

Cunoscut ca fiind un patron foarte atent la obiectivele echipei, dar și în privința perspectivelor acesteia, Rotaru este hotărât să renunțe la serviciile lui Reghecampf, iar primul indiciu a ieșit la iveală.

Laurențiu Reghecampf, ca și plecat de la Universitatea Craiova după barajul cu FC Botoșani. Antrenorul a renunțat la locuința închiriată

Din informațiile ProSport, investitorul și-a făcut calculele și de această dată și are pregătit planul B pentru a-l pune în aplicare în această vară, dacă Reghe nu câștigă barajul. Sorin Cârțu, președintele clubului, a fost desemnat să discute cu Mirel Rădoi despre eventualitatea de a prelua banca tehnică a formației, iar cei doi au dialogat deja în acest sens. Relația foarte bună dintre oficialul din Bănie și fostul selecționer al naționalei este de notorietate.

Cârțu a fost cel care l-a descoperit pe Rădoi ca jucător și l-a ajutat să ajungă în fotbalul mare, iar de atunci legătura celor doi este una strânsă, bazată pe respect și amiciție.

Mai mult, există un indiciu care dă de gol plecarea lui Reghe. Tehncianianul de 46 de ani nu mai locuiește de câteva săptămâni în apartamentul pe care îl avea închiriat împreună cu Corina Caciuc și s-ar fi mutat la baza sportivă a oltenilor. Soția sa, care a născut recent, locuiește acum la București.

Ideea aducerii lui Mirel Rădoi la Universitatea Craiova îl „macină” pe Mihai Rotaru încă de acum două sezoane și a fost readusă în prim-plan de Fanatik, în urmă cu două săptămâni.

Sorin Cârțu poartă deja primele discuții cu Mirel Rădoi. Laurențiu Reghecampf a renunțat la locuința din Craiova. Sursă foto: Mediafax Foto

Interesant este că actualul antrenor al Universității Craiova nu ar spune nu unei plecări, chiar dacă mai are un de contract, întrucât a primit mai multe oferte cărora le-ar putea da curs, două dintre acestea fiind din zona arabă. Laurențiu Reghecampf și-ar mai dori să continue doar pentru că încă mai crede că poate aduce un trofeu clubului.

Laurențiu Reghecampf se teme de Mihai Roman

Antrenorul nu vede logica barajului cu FC Botoșani și a ținut să transmită acest aspect la conferința de presă de dinaintea duelului. Reghecampf l-a identificat pe Mihai Roman ca principalul pericol pentru echipa sa.

„Nu avem probleme de lot, în afara lui Bancu, suspendat. Jucătorii care pleacă de la Craiova au o motivaţie în plus şi vor să demonstreze că meritau să rămână. Aşa este şi Mihai Roman, un atacant bun, supermotivat, care nu trebuie lăsat să aibă spaţii să se desfăşoare. Nu numai el este periculos din echipa Botoşaniului”, a declarat tehnicianul.

Laurenţiu Reghecampf s-a enervat când a fost întrebat dacă o victorie cu Botoşani ar spăla ruşinea acestui sezon al Universităţii Craiova.

„Ruşine a fost numai că nu ne-am calificat cu Sepsi, în campionat ne-am prezentat foarte bine, mai ales în play-off, ne-am bătut cu echipe care au avut mult peste ce am avut noi în anumite perioade. La un moment aveam cinci jucători de la echipa a doua la antrenament. Nu este un sezon reuşit, dar nu se poate numi o ruşine că am terminat pe locul 3.

Chiar patronul Mihai Rotaru v-a spus că au fost făcute greşeli. Jucătorii trebuie felicitaţi”, a mai punctat Reghecampf.

Publicat: 27 05. 2022, 16:27
Actualizat: 27 05. 2022, 16:59