Pappară, pappară, pappară. Foarfeca lui Papp și lanțul erorilor. Steaua – U Cluj 4-1

  • Steaua a învins cu 4-1 (2-0) pe Universitatea Cluj și jucătorii lui Costel Gâlcă au mai trimis de două ori mingea în bară într-un meci în care nu au impresionat
  • Crescut la Steaua, la grupa antrenorului Radu Troi, George Ogăraru (34 de ani) s-a aflat pentru prima dată în Ghencea ca adversar al formației la care s-a format
  • Fundașul Stelei, Paul Papp, a înscris prin foarfecă  primul său gol la gruparea antrenată de Costel Gâlcă
  • Partida a contat pentru etapa a 11-a a Ligii 1

Atunci când nu întâlnește puținele rivale din campionat, Steaua joacă de una singură. Meciurile ei în fața formațiilor care caută doar supraviețuirea în Liga 1 de dragul banilor de la tv sunt antrenamente cu public. Așa a arătat și jocul de duminică seara, din Ghencea, cu Universitatea Cluj. Ardelenii nu au câștigat niciodată de când echipa e finanțată de Florian Walter și nu aveau cum să o facă nici acum, când diferența de valoare dintre ei și Steaua e uriașă.

George Ogăraru a stat pe banca oaspeților, o poziție ciudată pentru el, după ce a fost crescut în cartierul din Ghencea și a evoluat timp de 8 sezoane pentru prima echipă a Stelei. „Fără resentimente”, își pregătea el terenul pentru o eventuală surpriză a etapei a 11-a. Cu un pressing bun în jumătatea Stelei și cu o așezare curajoasă, 4-3-3, „U” și-a creat ocazii mari în prima repriză, dar jucătorii aflați la finalizare parcă nu au vrut să dea gol.

Papp a marcat primul său gol pentru Steaua

Partida a început cu o fază bună a lui Gravenberch pe partea stângă, acesta a intrat în careu depășindu-l prea ușor pe Papp și a pasat ideal în fața porții, de unde colegul său, Mengolo, a căzut în fund în loc să interacționeze cu mingea. Apoi Papp a deschis scorul în minutul 12, cu o foarfecă ciudat executată în careul de 6 metri, după ce mingea i-a sărit de la Rusescu. Papp nu mai înscrisese din mai, de când era la Astra.

Keșeru putea să marcheze și el în minutul 18, cu o execuție frumoasă, dar șutul său cu efect din colțul careului de 16 metri a întâlnit bara transversală. A fost însă repriza fundașilor, chiar dacă Varela s-a accidentat nefericit și a fost schimbat după numai o jumătate de oră de joc, pentru că avantajul Stelei de pe tabelă avea să fie majorat de Szukala, minutul 31, care a îndeplinit  doar o formalitate când s-a trezit singur cu mingea deasupra capului.

Lemnaru a revenit după accidentare

A urmat o fază amuzantă la poarta Stelei. Arlauskis a ieșit să respingă un balon la linia de tușă, aproape de colțul terenului, dar tehnica lui a pălit în fața insistenței lui Gravenberch, care a recuperat și a centrat în careu, de unde Lungu, în loc să preia pentru că era singur, a preferat o execuție pretențioasă, un șut din vole, iar mingea s-a dus peste poarta goală.

Steaua a avut un joc încâlcit și după pauză. Chiar dacă Gâlcă a menținut „piesele grele” în teren pentru mai mult de 65 de minute, campioana a părut relaxată și la adăpostul scorului. Oaspeții au reușit imposibilul, adică să marcheze un gol, grație unei execuții frumoase a căpitanului Bucșa, care a tras fără preluare din marginea careului, în minutul 59, după ce mingea fusese respinsă cu capul de Latovlevici. Dar Steaua bate la scor și când joacă prost. Popa a făcut 3-1 după numai șase minute. A finalizat cu un șut puternic de la 15 metri, după ce l-a pus în fund pe Ninu. Apoi, o fază din nou amuzantă s-a petrecut la golul de 4-1 al Stelei. Sănmărtean a bătut superb o lovitură liberă, mingea a lovit transversala și s-a lovit apoi de Keșeru, după care a intrat în poartă.

Până la final, nimic deosebit nu s-a mai întâmplat. Ar merita consemnată poate doar intrarea lui Valentin Lemnaru, revenit după o accidentare de durată. Fostul atacant al Stelei s-a reîntors la „U” și duminică seară a jucat pentru prima oară sub comanda lui Ogăraru.

STEAUA – UNIVERSITATEA CLUJ  4-1 (2-0)

  • Au marcat: Papp (’12), Szukala (”31), Popa (”65), Keșeru (74)/ Bucșa (”59)
  • STEAUA: Arlauskis – Papp, Szukala, Varela (”29  Râpă), Latovlevici – Prepeliță, Sănmărtean (78 Breeveld) – Ad. Popa, Rusescu (”66 Stanciu), Tănase (cpt) – Keșeru
  • Rezerve: Cojocaru – L. Filip, Breeveld, Pîrvulescu, I. Neagu
  • Antrenor: Constantin Gâlcă
  • UNIVERSITATEA CLUJ: Veselovsky – Ciupe, Skvorc, Ninu, Mușat (76 Raul Costin) – Lungu, Bucsa (cpt.), Cristocea (76 Lemnaru) – Ceppelini, Mengolo (88 Kovacs), Gravenberch
  • Rezerve: Niculescu – Stojanovic, Neag, Martins
  • Antrenor: George Ogăraru
  • Cartonașe galbene: Prepeliță (”37), Popa (’88)/ Gravenberch (”33), Mengolo (”73), Ceppelini (’88)
  • Arbitru: Alexandru Tudor
  • Asistenți: Adrian Păunescu și Stelian Slabu
  • Stadion: Steaua
  • Spectatori: 4.500
     
Publicat: 19 10. 2014, 23:00
Actualizat: 19 10. 2014, 23:34