Motivele pro şi contra rămânerii lui Laurențiu Reghecampf la Universitatea Craiova | ANALIZĂ

Motivele pro şi contra rămânerii lui Laurențiu Reghecampf la Universitatea Craiova
Vezi galeria foto - 7 poze

Aşa cum ProSport a anunţat, Laurenţiu Reghecampf este pe picior de plecare de la Universitatea Craiova. Chiar dacă antrenorul îşi doreşte să continue în Bănie, atât rezultatele, dar şi alte probleme personale îi afectează munca la formaţia olteană.

Sunt motive pentru care conducerea îşi doreşte separarea de actualul staff tehnic al lui Reghecampf.

ProSport vă prezintă o analiză amănunţită și obiectivă, cu argumente pro şi contra rămânerii lui Laurenţiu Reghecampf la Universitatea Craiova.

Motivele pro şi contra rămânerii lui Laurențiu Reghecampf la Universitatea Craiova

PRO

Jocul spectaculos, ofensiv practicat de Universitatea Craiova sub comanda lui Reghe, o schimbare cu 180 de grade faţă de perioada cu Ouzounidis. Cu excepţia meciului cu UTA,de acasă, Craiova şi-a subordonat adversarii şi are al doilea atac din Liga 1, după FCSB, cu 36 de goluri înscrise. Reghe poate da vina şi pe ghinion pentru rezultatele slabe, ţinând cont de exprimarea echipei.

Atmosfera din lot este una destinsă, majoritatea jucătorilor îl agrează pe Reghecampf, iar acesta mizează pe team-building, chiar exagerând, răsfăţându-i pe elevii săi cu petreceri şi program relaxat.

Prezenţa în semifinalele Cupei României, oltenii fiind aproape de un nou trofeu, deşi până în această fază au eliminat rezervele CFR-ului şi două echipe de Liga a III-a: Baia Mare şi Filiaşi.

Reghe are priză la public, iar contestările sunt răzleţe, fiind considerat un antrenor cu nume. Majoritatea suporterilor dau vina pe jucători pentru rezultatele slabe, precum şi pe Mihai Rotaru, care, după ce l-a vândut pe Cicâldău, nu a făcut niciun transfer sonor, a adus numai rebuturi, numai jucători daţi afară de FCSB, precum şi pe Houri, împrumut.

Reghe are contract până în 2023 şi nu-şi doreşte să plece, iar dacă va fi dat afară, Mihai Rotaru trebuie să plătească o sumă importantă. Cel mai convenabil în acest moment ar fi ca Reghe să fie „preluat” de FRF, ca selecţioner.

CONTRA

Rezultatele slabe. Cu Reghecampf pe bancă, Universitatea are în 23 de meciuri, 11 victorii, 6 egaluri şi 6 eşecuri. Comparativ, anul trecut, oltenii au avut numai 4 înfrângeri în sezonul regular. Craiova nu a mai câştigat de 7 meciuri, în care a adunat numai 3 puncte. Ca o comparaţie cu ultimii 3 antrenori, Ouzounidis a fost demis după ce câştigase două trofee, Cupa şi Supercupa, Bergodi a fost dat afară deşi avea o medie de 2,33 puncte pe meci, în timp ce lui Papură i s-a cerut demisia deşi pierduse un singur meci.

Recolta foarte slabă cu echipele din prima jumătate a ierarhiei. Craiova a făcut spectacol cu formaţiile din subsol, dar cu cele din a câştigat numai cu Voluntari acasă şi la Rapid.

Viaţa privată a lui Reghe afectează şi imaginea clubului din Bănie şi cel mai probabil îi afectează şi munca lui la Craiova. De când a venit la Craiova, Reghe e mai prezent prin subiectele legate de viața personală. De asemenea, Reghe adus un oarecare blogger în cantonamentul echipei, ceea ce a deranjat enorm.

Reghe confirmă că nu mai are rezultate, coincidenţă sau nu, de când nu mai lucrează cu Tommy Neubert. Şi tot coincidenţă sau nu, FCSB, unde lucrează acum Neubert, nu a mai avut rezultate anul trecut de când s-au solicitat controale antidoping.

Apărarea slabă. Cu 23 de goluri primite, Craiova are a 5-a cea mai slabă defensivă din Liga I. Reghe a folosit 7 fundaşi dreapta, nefiind mulţumit de niciunul, iar pe Screciu l-a menţinut titular aproape permanent, deşi a gafat în foarte multe jocuri în postura de stoper. Mai mult, se spune că staff-ul lui Reghe nu obinuieşte să urmărească în detaliu adversarii şi să-i expună echipei, la polul opus în acest sens fiind Dan Petrescu.

Transferul lui Creţu, pentru care Reghe a insistat, este considerat o mare păcăleală, mijlocaşul având evoluţii foarte slabe.

Publicat: 21 12. 2021, 22:01