Mircea Pascu, fostul președinte al FRF, a murit! Marele rival al lui Mircea Sandu era internat în spital de 10 zile! Există informații că ar fi decedat de coronavirus

Mircea Pascu, fostul vicepreședinte și președinte al Federației Române de Fotbal între 1983 și 1990, a decedat miercuri, la ora 17:00. Acesta avea vârsta de 85 de ani.

Mircea Pascu, fostul preşedinte FRF, furios după eșecul cu Suedia: „M-am enervat și am închis televizorul în minutul 70”. INTERVIU

Suferea de mielom și diabet. A fost mutat luni la Matei Balș

Informația a fost confirmată de Mihai Rusu, bun prieten cu Mircea Pascu și fostă voce a Europei Liberă înainte de 1989. Până luni a fost internat la spitalul Colțea, iar  în ultimele 48 de ore a fost mutat la Institutul Național de Boli Infecțioase Prof. Dr. Matei Balș. Familia n-a primit informații detaliate, dar se pare că ar fi decedat de coronavirus pe seama multiplelor afecțiuni pe care le avea.

Mircea Pascu suferea de cancer de mai bine de 10 ani, mielom, dar și de diabet și era internat de 10 zile în spital. A fost cunoscut în lumea fotbalului pentru că a fost membru pe viață la FIFA și Mircea Sandu l-ar fi păcălit în 1990, când se spune că și femeia de serviciu a votat la alegerile pentru șefia FRF.

Reabilitat de Răzvan Burleanu după 2014. Adversar neîmpăcat pentru Mircea Sandu

Detronat de la șefia FRF de Mircea Sandu în 1990, Mircea Pascu avea mare încredere în Răzvan Burleanu: „Remarc eforturile noii echipe de la FRF de a schimba un sistem care se cerea înlăturat. Începutul lui Burleanu este de succes. Campionatul se desfășoară în condiții de normalitate, iar la FRF se încearcă din mers să se rezolve în mod profesionist toate problemele”.

Născut la 6 noiembrie 1934, la Petroșani, Mircea Pascu a deținut de-a lungul timpului mai multe funcții de conducere la cluburi de fotbal de renume, nu numai la FRF. Între anii 1968-1979 a fost secretar, vicepreședinte și președinte al clubului de fotbal Jiul Petroșani. De asemenea, timp de trei ani, din ’80 și până în ’83, a deținut și funcția de președinte la Corvinul. Conducerea FRF a preluat-o în februarie 1990 și a păstrat-o până în luna august a aceluiași an.

După alegerile de la șefia FRF din 1990 care i-au fost nefavorabile, s-a retras din viața fotbalistică. A revenit, însă, după doi ani, ca președinte la UFC Rapid București. După un conflict cu George Copos, în 1994, a demisionat de la Rapid. Între anii 1997 și 1998 a fost președinte al clubului Politehnica Timișoara.

Oficiali de la Casa Fotbalului au precizat că înaintea partidelor din următoarea etapă a competiţiilor organizate de FRF va fi ţinut un moment de reculegere.

 

Publicat: 16 09. 2020, 22:19
Actualizat: 09 10. 2020, 15:09