Masterchefii din Copou! Fotbaliștii de la CSM Poli Iași au frământat cozonaci pentru o cauză nobilă. Andrei Cristea: „Au ieșit buni la gust. Înseamnă că ne-am descurcat mai bine decât cu FCSB”. Croatul Kelava, campion la gătit

Elevii lui Flavius Stoican au schimbat echipamentul de antrenament cu șorțurile de bucătărie și au preparat cozonaci pentru bătrânii de la azilul „Sfânta Parascheva” din Iași. Fotbaliștii lui CSM Poli au acceptat provocarea „CozoApp” de a găti în scopuri caritabile și timp de câteva zeci de minute s-au pus pe frământat și împachetat cozonaci, la atelierul de gătit Soft & Grace.

Numărul 1 la antrenamente, Flavius Stoican a fost aici ochi și urechi, alături de elevii săi, la „antrenorul” din bucătărie, un Chef care le-a explicat celor din Copou ce au de făcut pentru a prepara cei mai pufoși cozonaci.

Căpitanul Andrei Cristea: „Au ieșit buni la gust, înseamnă că ne-am descurcat mai bine decât cu FCSB”

Purtătorul tricoului cu numărul 1, portarul croat Ivan Kelava, a fost primul și la frământat. „La fotbal lucrez mai mult cu mâinile, de aceea m-am descurcat mai bine și aici”, a glumit Ivan Kelava, care a dezvăluit că nu de puține ori își ajută soția la bucătărie, în timpul liber.

Căpitanul Andrei Cristea a recunoscut că se pricepe mai bine pe teren decât la făcut cozonaci. „Nu prea mă pricep la gătit, mă descurc mai bine în fața porții. Dar mă bucur să fiu aici, alături de colegii mei, pentru a le aduce o bucurie persoanelor de la azil, care au nevoie de susținerea noastră. Kelava a fost numărul 1 aici. El dacă lucrează mai mult cu mâinile la antrenamente și pe teren, se descurcă și la frământat. Noi, cei din față, știm mai bine cu piciorul. Oricum, au ieșit buni la gust cozonacii, înseamnă că ne-am descurcat mai bine decât cu FCSB”, a spus Andrei Cristea.

La rândul său, antrenorul Flavius Stoican a precizat că nu ezită să-și ajute soția în bucătărie, când are prilejul: „Nu prea obișnuiesc să stau în bucătărie, dar îmi ajut soția când am timp, dacă îmi cere. Ea prepară cozonaci, prăjituri și alte rețete bune. Dacă am timp și îmi solicită ajutorul, o ajut și la bucătărie”.

Ugandezul Kizito și albanezul Qaka s-au destins și ei alături de ceilalți colegi. „Nu am mai făcut niciodată cozonaci, la noi în țară nu facem. Este ceva interesant”, a spus Kizito, care a fost responsabil cu separatul ouălor.

Echipă și pe teren, și în bucătărie

„Am venit să facem acești cozonaci pentru a le oferi o clipă de bucurie și de speranță bătrânilor de la Azilul „Sfânta Parascheva” din Iași, care ne pot fi părinți. Jucătorii noștri s-au bucurat enorm că au putut să le fie de folos vârstnicilor de la azil, acum, în preajma Sfintelor Sărbători de Paști. În același timp, am vrut să le arătăm străinilor din lotul nostru tradiția Sărbătorilor Pascale. A fost o experiență inedită pentru ei. Dincolo de aspectul caritabil, acțiunea a fost binevenită pentru jucători, care au avut prilejul să se destindă. Suntem o familie nu doar pe teren, ci și în afara lui. Nu vrem să jucăm doar fotbal, vrem să ne arătăm și latura umană prin astfel de acțiuni. Băiețeii au dovedit nu doar pe teren că sunt o echipă, ci și aici, în bucătărie”, a declarat și președintele executiv al Iașiului, Adrian Ambrosie.

La final, înainte de a băga tavele în cuptor, fotbaliștii le-au urat, la unison, un „Paște fericit” persoanelor vârstnice de la azilul „Sfânta Parascheva”, cei care se vor bucura de preparatele lor.

Publicat: 04 04. 2018, 09:47
Actualizat: 04 04. 2018, 09:48