Laszlo Dioszegi a lămurit situația implicării Guvernului maghiar la Sepsi Sfântu Gheorghe: „Dacă eram finanțați câștigam campionatul la 20 de puncte!” | VIDEO EXCLUSIV

This browser does not support the video element.

Vezi galeria foto - 5 poze

Laszlo Dioszegi, finanțatorul echipei Sepsi Sfântu Gheorghe, a vorbit într-un interviu acordat în exclusivitate pentru ProSport despre implicarea Guvernului maghiar la gruparea covăsneană.

De-a lungul timpului, s-a discutat despre faptul că Sepsi Sfântu Gheorghe este susținută din punct de vedere financiar de către Guvernul din Ungaria.

Laszlo Dioszegi a explicat care este contextul în care echipa din subordine a beneficiat de sprijinul Guvernului maghiar.

Laszlo Dioszegi a lămurit situația implicării Guvernului maghiar la Sepsi Sfântu Gheorghe

Omul de afaceri a lămurit faptul că Guvernul maghiar nu s-a implicat direct la echipa de fotbal pe care acesta o conduce, ci, în sprijinul Academiei de Copii și Juniori, ungurii au aprobat proiectul construirii noului stadion din Sfântu Gheorghe.

„Acum cinci ani, dacă îmi aduc bine aminte, în 2016 cred eu, am auzit că la Guvernul maghiar se pot depunde proiecte pentru construirea stadioanelor a tuturor maghiarilor din lume. Vorbim numai și numai despre infrastructură, pentru copii și pentru tineri, deci pentru Academia Sepsi.

Sincer, când am depus proiectul nici nu m-am gândit că o să fie câștigător și că poate o să accesăm fonduri. Ca fondurile europene, nimic mai mult! Dar nu este așa cum cred unii că Guvernul maghiar investește în echipa Sepsi. Este neadevărat! Investește în Academia de Fotbal a echipei Sepsi OSK și numai în infrastructură! Noi suntem verificați lunar, unde cheltuim banii, nu există că ne dă bani pentru stadion și noi punem în echipă, cum cred unii. În niciun caz! Noi susținem echipa numai și numai prin sponsori.

Dacă noi eram finanțați de Guvernul Ungariei atunci câștigam la 20 de puncte campionatul României! De zece ori trebuie să spun chestia asta, pentru că de patru ani numai despre asta vorbim! Eu cred că este o pildă, cu mândrie spun, și pentru România, că așa ar trebui și România să ajute cetățenii din Moldova sau românii care sunt răspândiți în lume.

După ce se termină stadionul, în 2-3 luni, nu mai vine niciun sprijin, pentru că sprijinul este pentru construirea unui stadion. A, poate pentru academie mai vin niște mărunțișuri pentru a putea să întreținem stadionul, dar asta e altceva, dar ce a venit a fost pentru construirea stadionului”, a spus Laszlo Dioszegi, în exclusivitate pentru ProSport.

Publicat: 21 05. 2021, 21:33