Dezvăluiri geniale despre episodul cu folcloristele de la Piatra Neamț: „Era un domn acolo care voia Călușarii” | VIDEO EXCLUSIV ProSport Live

UPDATE 24.06.2020 | Drept la replică:

„În primul rand, eu nu am fost exclus niciodată din arbitraj, ci am fost doar suspendat un an de UEFA, pe plan internațional, alături de clubul Ceahlăul și președintele Gheorghe Ștefan. Eu am continuat să arbitrez în România și mi-am încheiat cariera în 2003-2004 cu partida din Regie, Sportul – Dinamo (5-6)! Mai scrie că „folcloristele” s-au așezat la masa arbitrilor francezi, fapt contrazis clar de realitatea vremii. Fetele au stat la o altă masă, separat de cea a arbitrilor, unde au servit un suc și o cafea. De asemenea, trebuie să știți că nu s-a întâmplat ca acestea să ajungă în cabina arbitrilor sau în camera lor de hotel” – Florin Chivulete


Ioan Mărginean, președintele echipei Gaz Metan Mediaș, a fost invitatul emisiunii ProSport Live și a depănat amintiri de la Ceahlăul Piatra Neamț.

Vicepreședinte la Ceahlăul Piatra Neamț în perioada 2005-2008, Ioan Mărginean a rememorat episodul cu folcloristele care s-au prezentat în cabana arbitrilor, înaintea unui meci cu Austria Viena, din Cupa Intertoto, în anul 2000.

În urma acelui episod, Ceahlăul Piatra Neamț, patronată atunci de către Gheorghe Ștefan „Pinalti”, a fost suspendată din competițiile europene pentru un an, pe motiv de „ospitalitate excesivă”, iar fostul arbitru Florin Chivulete, găsit vinovat de vizita acelor fete în cabana arbitrilor străini, a fost exclus din arbitraj.

Ioan Mărginean: „Un arbitru nu voia folcloriste, voia Călușari”

Ioan Mărginean a explicat, în stilul caracteristic, cum au stat lucrurile în acea seară, în cabana unde era cazată brigada de arbitri.

„Ceahlăul e singurul club din istoria omenirii care a fost penalizat de către UEFA, pentru exces de ospitalitate. S-a prezentat un folclor românesc, eu nu pot să dau nume al cui, pentru că nu am fost acolo la vremea aia, dar credeți-mă, folclorul românesc e foarte frumos. Eu spun că a fost problema altundeva, că petreceri s-au făcut și se vor mai face.

Problema e că unui domn de acolo, care era arbitru, îi plăceau Călușarii, ca să nu mă poată da în judecată. Domne, el voia ansamblul Călușarii și ei nu au avut Călușarii. Moda în Moldova era dată de fete din folclorul românesc. Domnului nu îi plăcea folclorul feminin, voia masculin, Călușarii. Și nu ai avut cum să îi aduci, de unde să îl cauți pe Călușar?”, a spus Ioan Mărginean, la ProSport Live.

„A fost un program de datini și obiceiuri la care a participat și o trupă de dans, formată din patru cupluri. Fetele s-au așezat la masa arbitrilor, cerând voie să consume o cafea. Asta e tot!”, s-a apărat Florin Chivulete, la vremea respectivă.

Publicat: 22 06. 2020, 10:37
Actualizat: 24 06. 2020, 09:02