Reacția avocatului Asociației Salvați Steaua după ce Înalta Curte de Casație și Justiție a admis recursul formulat de FCSB privind palmaresul: „Cel mai probabil, la finalul acestui an vom avea o decizie!” | VIDEO EXCLUSIV ProSport Live

This browser does not support the video element.

Vezi galeria foto - 6 poze

Înalta Curte de Casație și Justiție a admis recursul formulat de FCSB privind palmaresul echipei Steaua, astfel că acest caz se va judeca pe 3 noiembrie 2022.

Războiul pentru identitate dintre FCSB și CSA Steaua continuă în sălile tribunalelor, judecătorii fiind puși în ipostaza de a hotărî care dintre cele două echipe este adevărata continuatoare a câștigătoarei Cupei Campionilor Europeni.

Înalta Curte de Casație și Justiție a anunțat, miercuri, că admite recursul formulat de clubul lui Gigi Becali împotriva celor de la CSA Steaua, astfel că speța se va judeca pe 3 noiembrie 2022, „în vederea soluționării”.

Înalta Curte de Casație și Justiție a admis recursul formulat de FCSB

Recursul formulat de FCSB în procesul privind palmaresul a fost admis de Înalta Curte de Casație și Justiție, care a fixat data de 3 noiembrie 2022 ca termen pentru soluționarea acestuia.

„Respinge excepţia nulităţii recursurilor, invocată de intimatul-reclamant Clubul Sportiv al Armatei «Steaua Bucureşti». Admite, în principiu, recursul declarat de pârâta SC Fotbal Club FCSB SA împotriva deciziei nr. 1034A din 28 iunie 2021 şi a încheierii din 10 mai 2021, pronunţate de Curtea de Apel Bucureşti – Secţia a III-a civilă şi pentru cauze cu minori şi de familie, precum şi recursul declarat de intervenienta Asociaţia Salvaţi Steaua împotriva deciziei nr. 1034A din 28 iunie 2021 pronunţată de aceeaşi instanţă.

Fixează termen la 3 noiembrie 2022, complet C5 NCPC, cu citarea părţilor, în şedinţă publică, în vederea soluţionării recursului”, se arată pe site-ul oficial al Înaltei Curți de Casație și Justiție.

Avocatul FCSB Adrian Căvescu a oferit detalii suplimentare privind decizia ÎCCJ. „Deși decizia din apel a fost favorabilă FCSB, în sensul că instanța a constatat că palmaresul echipei Steaua după anul 2003 nu aparține CSA, iar actuala echipă de fotbal a Armatei nu este continuatoarea echipei istorice Steaua București, am formulat recurs.

Instanța supremă trebuie să lămurească natura juridică a instituției de drept a palmaresului sportiv și respectiv dacă palmaresul unei echipe de fotbal căreia i s-a asigurat continuitatea sportivă și competițională, este unic și aparține entității juridice care o deține în prezent”, a spus Adrian Căvescu pentru Digi Sport.

Reacția avocatului Asociației Salvați Steaua

Virgil Boglea, avocatul Asociației Salvați Steaua, a intervenit în cadrul emisiunii ProSport Live și a comentat decizia ÎCCJ.

„Decizia este din 12 mai. E vorba despre litigiul privind palmaresul echipei de fotbal a Stelei, care momentan se află la echipa din Liga 1, conform tuturor datelor, pentru că hotărârea din vara trecută nu e definitivă. Am formulat două recursuri, al Asociației Salvați Steaua și al clubului care activează în Liga 1. Recursurile sunt depuse din vara anului trecut. De atunci până acum un judecător din Înalta Curte a emis un referat legat de acest subiect. Bineînțeles, domnul Talpan s-a recurs acestor recursuri invocând că ar fi ilegale.

Pe 12 mai s-a soluționat această procedură și a respins recursurile domnului Talpan, iar la data de 3 noiembrie vom veni cu concluzii la procesul referitor la palmares. Nu e nimic definitiv. E o acțiune în constatare. Palmaresul Stelei încă se joacă. O decizie definitivă ar trebui să vină anul acesta, pentru că nu mai pot fi aduse alte probe în afara înscrisurilor. Cel mai probabil, la finalul acestui an vom avea o decizie! În principiu, ne bazăm pe faptul că acțiunea a fost formulată de CSA. Dacă ei au formulat acțiunea, înseamnă că la momentul formulării acțiunii ei consideră că palmaresul se află la clubul din Liga 1.

Argumentele noastre vizează în primul rând momentul din 1998, moment amintit și de domnul Gațu săptămâna trecută. Un club nou nu poate fi înscris în niciuna dintre competițiile de mare performanță. La momentul respectiv, li s-a pus în vedere că trebuie să se reorganizeze ca să rămână în Liga 1 și s-a găsit formula AFC-ului. Toate aceste împrejurări din trecut au o relevanță covârșitoare în prezent. Chiar Curtea de Apel a dat o reapreciere pentru că a făcut o demarcație clară între momentul 1998 și 2003”, a spus Virgil Boglea în cadrul ProSport Live.

Publicat: 17 05. 2022, 19:08
Actualizat: 17 05. 2022, 21:45