Ibrahim Dossey s-a stins la doar 36 de ani!

Victimă a unui accident de mașină la jumătatea lunii septembrie, fostul portar al lui FC Brașov, Rapid și Pandurii Târgu Jiu reușise să iasă din comă acum trei săptămâni.

După trei luni de luptă, Ibrahim Dossey a decedat ieri-dimineață, la spitalul Bagdasar-Arseni din București. Portarul ghanez a fost grav rănit pe 13 septembrie, într-un accident de mașină petrecut în apropierea localității prahovene Breaza. Celelalte persoane implicate în accident, o femeie în vârstă de 30 de ani și un copil de 9 ani, au scăpat fără probleme grave. Dossey a suferit după accident o operație pe creier, însă prognosticul medicilor a fost unul rezervat după intervenție. În urmă cu trei săptămâni, acesta ieșise din comă și dădea semne că și-ar putea reveni. Pentru a continua tratamentul, soția sa, românca Ionela Dossey, a încercat să-l mute de la Spitalul Universitar din București la Bagdasar-Arseni, spital specializat în tratamente post-traumatice.

„Trebuia mutat când a ieșit din comă!“

A reușit, dar prea târziu. „A murit cu zile! Când l-am mutat luni de la Universitar era cu ochii dați peste cap și aproape mort. De două zile eram terminată pentru că vedeam că aparatele indică o stare din ce în ce mai proastă, dar asistentele și doctorii îmi spuneau că e bine. Trebuia mutat imediat ce a ieșit din comă și începuse să-și miște mâinile și picioarele, nu acum, în al 12-lea ceas. Doctorii mi-au spus că știau că va muri, dar m-au lăsat să sper, pentru mine și pentru fetiță”, ne-a declarat Ionela Dossey.

„Îl voiam și așa, legumă…“

Soția lui Ibrahim a încercat să grăbească transferul acestuia și acuză birocrația din sistemul medical. „A trebuit să cer aprobări peste aprobări, dosare peste dosare și el s-a stins ușor-ușor într-un spital care nu mai avea ce să-i facă. Am umblat pe la ministere și pe unde am putut, dar n-am primit ajutor la momentul potrivit”, a declarat Ionela Dossey, care a încheiat: „Doctorii ziceau că dacă ar fi scăpat, ar fi fost oricum o legumă. L-aș fi vrut și așa, legumă… să-l îngrijesc. Pentru mine era suficient. Acum e târziu pentru tot”.

Alături de Marius Lăcătuș, fostul antrenor al lui Dossey la FC Brașov, dar și de alți oameni din fotbalul românesc, Ionela începuse să strângă bani pentru ca Ibrahim să continue tratamentul în Austria.

Va fi înmormântat la Hârșova

Născut la Accra, capitala Ghanei, Dossey va fi înmormântat mâine, la ora 12:00, la Hârșova, județul Constanța. Înmormântarea va avea loc după tradițiile musulmane, iar rudele lui Ibrahim nu vor fi prezente. „Îl voi înmormânta acasă la mine, la Hârșova. M-a sunat azi Dinu Gheorghe. Credea că vreau să-l duc în Ghana. Îmi venea să-i închid telefonul. Cât era viu și avea șanse n-a sunat”, a declarat Ionela Dossey (foto).


"Au vrut la Bagdasar să-i ia sânge pentru analize, dar nu mai avea, pentru că la Universitar nu i-au mai băgat sânge în ultimele zile"
– Ionela Dossey, soția lui Ibrahim

"De Dossey nu trebuia să tragă nimeni ca să muncească. A fost unul dintre străinii care nu au venit în România să păcălească fotbalul"
Dinu Gheorghe, președinte FC Brașov

"E dureros să aflu că Ibrahim a plecat dintre noi, pentru că am fost într-o situație asemănătoare. Îmi pare rău că n-a avut șansa pe care am avut-o eu" – Anton Doboș ,fost internațional

"Este o mare pierdere. El nu mai putea fi considerat un străin. România era casa lui" – Eugen Neagoe, fost antrenor Pandurii Târgu Jiu

"Am fost la el și am vorbit și cu doctorii și, în funcție de necesități, urma să discutăm recuperarea lui la o clinică din străinătate" – Marius Lăcătuș, fost antrenor FC Brașov

Publicat: 10 12. 2008, 08:41
Actualizat: 10 12. 2008, 14:42