„Efectul Marian Copilu”, în Bănie. Ce schimbări a produs la Universitatea Craiova instalarea fostului oficial de la CFR Cluj | EXCLUSIV

Numirea lui Marian Copilu în conducerea Universităţii Craiova nu s-a concretizat, cum era de aşteptat, cu o campanie furibundă de transferuri, cu schimbări masive la nivelul lotului. Dimpotrivă, oltenii au punctat numai la capitolul plecări în iarnă, fiind consemnate patru disponibilizări, ale lui Mihai Roman, Mihai Bălaşa, Matteo Fedele şi Antoni Ivanov, şi numai o achiziţie, care, în fapt, a fost revenirea lui Ovidiu Bic după împrumutul în Israel.

Ca şi apariţiile lui Marian Copilu în media, munca sa la club nu este expusă, rolul său nu e neapărat vizibil. De fapt, Marian Copilu îndeplineşte de locţiitor al lui Mihai Rotaru.

Toate deciziile importante în cadrul clubului sunt luate, aproape fără excepţie, de finanţator, dar acesta avea nevoie de un preşedinte de club activ în cadrul echipei, chiar dacă inexistent în spaţiul public, rolul de a interacţiona cu mass-media avându-l celălalt preşedinte al clubului, Sorin Cârţu. În condiţiile în care Mihai Rotaru nu poate fi decât destul de rar alături de echipă, ocupat cu afaceri în Bucureşti şi peste hotare, Marian Copilu este cel care îl substituie pe finanţator, fiind în permanenţă lângă jucători şi staff.

De altfel, oameni din cadrul clubului dezvăluie că  programul lui Marian Copilu este unul prelungit, fiind primul care vine şi ultimul care pleacă de la serviciu.

Universitatea Craiova, la momentul schimbărilor; „Nuiaua” lui Laurențiu Reghecampf e, de fapt, a lui Marian Copilu

Ce a făcut, concret, Marian Copilu, de la venirea la Universitatea Craiova? În primul rând, fostul conducător de la CFR Cluj s-a ocupat de instaurarea disciplinei şi de respectarea regulilor la nivelul echipei. Şi aici au trebuit să se conformeze inclusiv Laurenţiu Reghecampf şi staff-ul său, dar şi jucătorii.

„Reghe” era destul de permisiv în ceea ce priveşte zilele libere, programul fiind uneori „opţional”, nu neapărat obligatoriu şi suferea modificări de la o zi la alta. Jucătorii primeau zile libere „fără număr”, după meciuri şi inclusiv stagiul de pregătire din Poiana Braşov fusese „ciuntit” serios, lotul întorcându-se în Bănie cu multe zile înaintea datei stabilite iniţial. Nu s-a trecut la un regim cazon, ca pe vremea lui Victor Piţurcă, dar nici nu s-a mai tolerat starea de „dolce far niente”, instalată în lunile anterioare.

Nici mofturile unor jucători nu mai fost acceptate. „Le-am arătat nuiaua jucătorilor” dixit Laurenţiu Reghecampf, recent, încercând să explice schimbarea de attiudine a jucătorilor, dar, de fapt, „nuiaua” de care vorbea Reghe a fost agitată de Marian Copilu. Asta şi pentru că  antrenorul Universităţii Craiova este un tip mai degrabă genul tolerant şi de multe ori mai indulgent decât este cazul. De altfel, Reghe a şi recunoscut acest lucru, într-o conferinţă de presă recentă. „Este o diferenţă faţă de anul trecut. Nu contest faptul că şi eu, dintr-un anumit punct de vedere, am şi mai lejer în ceea ce am făcut împreună cu băieţii” a spus Reghecampf, înaintea meciului de campionat cu FC Argeş, primul din play-off.

Totodată, Marian Copilu s-a întâlnit cu galeria din Peluza Nord şi a luat aminte şi de solicitările ultraşilor, care vizau, evident, performanţa echipei, promiţându-le că nu se vor mai îngădui compromisuri la echipă. De altfel, după meciuri, oficialul poate fi zărit alături de jucători când aceştia salută galeria, sărbătorind succesele, care sunt şapte la rând în acest moment, iar o parte din merite le are şi noul oficial al Universităţii Craiova. 

Publicat: 17 03. 2022, 15:54
Actualizat: 17 03. 2022, 15:55