De-a râsu’-plânsu’: la Arad gazonul se udă cu furtunul în ceasul al 13-lea! Balint: „Astea sunt condițiile”

Episoade de-a dreptul șocante miercuri, înaintea și în pauza meciului dintre naționalele U19 ale României și Serbiei. Unul dintre angajații responsabili cu întreținerea gazonului de pe arena „Francisc Neuman” a desfășurat un furtun galben printre picioarele „tricolorilor” ieșiți la încălzire și a șprițuit câteva fire de apă pe terenul tare ca piatra.

Vorbim despre acel gazon care a costat Primăria, deci Aradul, 3.145.368 de lei și care ar fi trebuit prevăzut cu instalații de irigare, degivrare, drenaj și tot tacâmul. Și care mai e și în garanție.

Încălzirea a funcționat în valuri în această iarnă și iarba nu a arătat deloc bine în special în lunile decembrie și ianuarie, pentru ca acum să cadă, din câte se pare, și irigarea. Din informațiile noastre, instalația nu a mai fost pornită de mai bine de două săptămâni, motivul oficial fiind defectarea unor senzori. Sunt voci care spun că există teama să nu înghețe aspersoarele la temperaturile scăzute din ultima vreme și atunci sunt ținute la loc „călduț”. Noroc că a plouat cu o zi înainte de meciul cu CFR Cluj, căci gazonul s-ar fi prezentat foarte rău. Și de această dată nu pentru că ar fi fost foarte moale, ci la cealaltă extremă.

Starea terenurilor influențează calitatea tehnică a antrenamentului

Dar, probleme ar fi și pe ICRTI, bază administrată tot de Primăria Arad. Unii jucători se plâng de durări de glezne la cât de tare este terenul, iar antrenorii secunzi sau maseurii au mai udat și ei manual gazonul.

„Aici este cumva o durere de-a mea, dar nu aș vrea să intrăm prea tare în acest subiect. Astea sunt condițiile, trebuie să ne adaptăm noi în primul rând, ca antrenori, ca jucători. Din fericire, problemele medicale nu sunt majore, însă apar dureri de articulații, de tendoane și nici calitatea tehnică a antrenamentului nu este la un nivel care să mă satisfacă pe mine ca antrenor.

Până la urmă, ca să dezvolți un joc de atac eficient și un joc de posesie care să permită exprimarea echipei la un nivel cât se poate de bun ai nevoie și de anumite beneficii legate de infrastructurăm dar eu niciodată nu m-am legat de acest lucru. Tot timpul am luat lucrurile așa cum sunt, binențeles că încercăm să le îmbunătățim în măsura în care putem noi aici la club. Important este să ne adaptăm condițiilor și să scoatem maximum ce se poate scoate în aceste condiții”, a spus Laszlo Balint, „principalul” echipei UTA.

Își propun să se adapteze mai bine condițiilor de joc

Bineînțeles, utiștii nu au mai intrat pe gazonul de pe „Francisc Neuman” după jocul cu FCSB, dar îl pot simți sub picioare atâta timp cât ei se schimbă zilnic la vestiarele arenei „Francisc Neuman”.

Terenul este cum este, trebuie să fim noi cei care se vor adapta mai bine la suprafața de joc. Vedeți că nu numai stadionul nostru are probleme în ceea ce privește suprafața de joc, din păcate sunt destule exemple de gazoane care au destul de rău din această perioadă de iarnă cu meciuri din trei în trei zile și în condiții climatice nu tocmai favorabile. Sper să se remedieze toate probleme în viitorul apropiat atât la noi cât și restul stadioanelor, pentru că, una peste alta, calitatea gazonului trage în jos spectacolul fotbalistic”, a mai punctat Balint.

Pană de curent la stadion

Dar, șirul defecțiunilor la arena „Francisc  Neuman” nu se mai termină.  Cu ocazia conferinței de presă săptămânale a clubului UTA am găsit stadionul în pană de curent. ENEL-ul a rezolvat după vreo trei ore defecțiunea, dar, de exemplu, clubul nu și-a putut onora angajamentul față de sponsorii săi, ale căror nume și sigle ar fi trebuit să ruleze pe panoul-LED atâta timp cât antrenorul Laszlo Balint și fotbalistul Modestas Vorobjovas au vorbit despre meciul cu FCSB. Până la urmă, neplăcerile au fost minime, oare ce s-ar fi întâmplat dacă arena ar fi rămas fără energie electrică în timpul unui meci oficial?

Publicat: 11 03. 2021, 18:38