Așa pot fi bătuți oltenii!

Craiova a speriat toată Liga I. Timișoara însă a reușit s-o învingă pentru că Balint a gândit meciul luând mai mult în considerare slăbiciunile echipei oltene decât o făcuseră adversarii de până acum ai „Științei“.

1.
Cum poate fi blocat Costea? În primul rând nu trebuie să aibă parte de spații. Acest lucru se rezolvă prin poziționarea unui fundaș central rapid care să-l dubleze cu maximă acuratețe pe fundașul lateral dreapta, dat fiind că olteanul are tendința să intre dinspre stânga în centru. Timișoara a rezolvat această problemă prin Cisovsky. De obicei, acesta joacă fundaș central stânga, dar cu Craiova, Balint a decis ca el să facă rocadă cu Nibombe. Ultimul este mai lent și nu ar fi făcut față vitezei lui Costea. Apoi, Luchin, intrat de nevoie în locul accidentatului Cisovsky, s-a achitat la fel de bine de sarcini. În mod evident, statistica ne arată un Costea mult sub cel de la meciul cu Dinamo.

2.
Balint a gândit din nou bine atunci când și-a dat seama că, dacă ar fi atacat, ar fi fost moarte curată pentru că oltenilor le convine contraatacul ca armă. În aceste condiții a cedat deliberat inițiativa. A rezultat o posesie mai bună pentru Craiova (588 mingi jucate de olteni), dar un număr dublu de ocazii pentru bănățeni (13 la 6). Practic, Timișoara s-a transformat în Craiova din alte meciuri, cu Bucur în rolul lui Costea. A avut este adevărat și șansa ca oltenii să rateze un penalty la 0-0 care ar fi putut scrie altfel acest meci.

13 ocazii de a marca a avut Timișoara în partida cu Craiova, față de doar 6 ale oltenilor

 

Publicat: 13 04. 2009, 09:42
Actualizat: 13 04. 2009, 09:45