Analiză om cu om a steliștilor după 0-0 cu ACS Poli. Stanciu și Popa, cei mai slabi steliști. Fanii au fost mulțumiți doar de Lucian Sânmărtean

  • Laurențiu Reghecampf s-a declarat profund nemulțumit de prestația fotbaliștilor săi la finalul meciului ACS Poli – Steaua 0-0
  • Lucian Sânmărtean a fost printre puținii remarcați ai publicului stelist, în timp ce Stanciu și Popa au avut evoluții modeste

Pasul greșit făcut de Steaua, 0-0 cu ACS Poli Timișoara, nu este de natură să dea bătăi de cap prea mari campioanei în drumul spre titlul cu numărul 25, însă evoluția fotbaliștilor l-a nemulțumit pe Laurențiu Reghecampf. „Voi urechea câțiva jucători„, a spus antrenorul la finalul partidei în care elevii săi au fost incapabili să spargă zidul defensiv făcut de fotbaliștii timișoreni. Chiar dacă nu a avut probleme serioase în a ține pericolul departe de poarta lui Tătărușanu, ocaziile timișorenilor venind prin șuturi de la distanță, Steaua nu a găsit soluții la finalizare. Atunci când s-au trezit în fața porții, elevii lui Laurențiu Reghecampf au ratat surprinzător, în special prin Gabi Iancu și Lukasz Szukala.


Cum s-au descurcat steliștii în ACS Poli – Steaua 0-0:

Ciprian Tătărușanu – unul dintre cele mai bune meciuri din acest sezon pentru portarul Stelei. Obișnuit să aibă în față una dintre cele mai bune apărări din campionat, Tătărușanu a avut aseară de lucru în special cu șuturile de la distanță. În repriza a doua, portarul a respins spectaculos, în două rânduri, șuturi foarte bune trimise din lovituri libere.

Fernando Varela – capacitatea de adaptare a fundașului adus de la Vaslui nu încetează să uimească. Contra lui ACS Poli, Varela a afișat un apetit ofensiv remarcabil și a reușit să își acopere și îndatoririle defensive. A avut o meserie ușoară în special în partea a doua a meciului, atunci când Poli a abandonat inițierea de acțiuni de atac și s-a concentrat pe betonarea defensivei. 

Lukasz Szukala – prestație ireproșabilă în duelul cu Szekely, principalul pericol al echipei antrenate de Dan Alexa. Fundașul polonez a avut munca ușoară și datorită strategiei defectuoase a gazdelor care s-au rezumat în a-i trimite atacantului lor mingi lungi la înălțime. În plus, Szukala a apărut și la finalizare pe fazele fixe și putea deschide scorul înainte de final atunci când mingea trimisă de el cu capul a căzut pe plasa porții lui Nuno Claro.

Florin Gardoș – asemenea lui Szukala, a gestionat bine duelurile cu singurul pericol venit din partea lui ACS Poli. A ținut sub control „spațiul aerian” din careul lui Tătărușanu.

Paul Pîrvulescu – nu a mai repetat evoluția bună din partida cu FC Botoșani. A făcut o primă repriză bună, a contat ofensiv, însă intrarea lui Bărbuț i-a dat multe bătăi de cap în partea a doua, motiv pentru care a fost schimbat de Reghecampf cu Latovlevici. 

Andrei Prepeliță – i-a luat locul lui Mihai Pintilii, dar nu a reușit să facă decât o parte din ceea ce făcea căpitanul Stelei. Prepeliță și-a respectat perfect îndatoririle tactice, a fost unul dintre cei mai buni pasatori ai echipei, însă i-a lipsit contribuția la jocul ofensiv. Dacă Pintilii era cel ce dădea startul construcției atunci când cobora după mingi între Szukala și Gardoș, Prepeliță nu și-a asumat această responsabilitate, lucru care i-a „uzat” mai mult decât de obicei pe Stanciu și pe Chipciu.

Nicușor Stanciu – face partide din ce în ce mai slabe exact din momentul în care Reghecampf s-a contrat public cu oficialii FRF în legătura cu neconvocarea lui la echipa națională. Stanciu nu a avut realizări nici contra lui ACS Poli și a fost schimbat din nou cu Keșeru. 


Adi Popa – pe hârtie stă excelent: al doilea golgheter al echipei și cel mai bun pasator decisiv, însă pe teren are multe partide în care jocul nu îi iese. A fost cazul și aseară, cu Poli, probabil cel mai slab meci făcut de Adi Popa în 2014. 

Alexandru Chipciu – risipă de efort combinată cu destule realizări individuale. Șeptarul Stelei a avut o partidă în nota obișnuită, însă zidul dublu de apărare format de ACS Poli i-a făcut probleme serioase în condițiile în care driblindul nu este arma forte a lui Chipciu. A avut un șut bun în repriza secundă, unul reținut cu greu de Nuno Claro.

Lucian Sânmărtean – jucătorul stelist cu cea mai apreciată evoluție, căpitanul Stelei de aseară a fost singurul care prin dribling a reușit să scoată adversarii din joc și să își facă loc prin apărarea aglomerată. A avut un șut periculos în urma unei astfel de acțiuni, dar a făcut mai multe greșeli decât de obicei.

Federico Piovaccari – în offside sau defazat, italianul a avut unul dintre cele mai slabe meciuri de când a venit la Steaua. Faptul că a fost ținut doar 45 de minute pe teren spune multe despre prestația sa.

Au mai intrat:

Gabi Iancu – pare să nu înțeleagă ideea de „fotbal, joc de echipă”. Cu evidente calități, puștiul adus de la Viitorul întârzie să se integreze în jocul de pase al campioanei. A pierdut multe mingi pentru că a preferat să facă un dribling în plus și este autorul celei mai marii ocazii de gol, atunci când a trimis peste după o centrare excelentă venită de la Keșeru.

Claudiu Keșeru – continuă să fie constant mai bun în evoluții decât omul pe care îl schimbă aproape la fiecare meci – Nicușor Stanciu. Aseară, Keșeru s-a remarcat prin furnizarea a două mingi excelente pentru colegii săi. Prima a fost ratată de Iancu, a doua de Szukala.

Iasmin Latovlevici – introdus pe teren pentru că Pîrvulescu dădea semne că nu poate face față vitezei lui Bărbuț, Lato a reușit să țină pericolul departe însă a fost discret în realizări.

Publicat: 06 04. 2014, 15:02
Actualizat: 06 04. 2014, 15:09