„Am zis pe loc DA, mi-am dorit enorm la Steaua”. Becali s-a săturat și vrea să îl dea afară pe unul dintre cei mai scumpi jucători

  • Iminenta venire a lui Luchin la Steaua va însemna aproape sigur îndepărtarea lui Gabi Matei. Postul de fundaș dreapta poate fi în acest moment acoperit deja de Cornel Râpă, Varela și Florentin Pham Huy Tien, astfel că fostul jucător al Pandurilor nu va mai avea vreo șansă să joace, indiferent de competiție.

Steaua continuă să caute întăriri în zona defensivei și la mijlocul terenului, în ultima perioadă vorbindu-se intens despre posibilitatea ca Breeveld (Pandurii) și Luchin (Botev Plovdiv) să fie înregimentați. Acesta din urmă este dorit cu insistență de Gâlcă, putând acoperi la fel de bine două poziții: fundaș dreapta și apărător central. Dacă se va materializa transferul lui, roș-albaștrii vor renunța, aproape sigur, la Gabi Matei, fotbalist care nu a intrat deloc în planurile actualului tehnician din Ghencea.

Campioana va avea un sezon extrem de greu, pe lângă competițiile clasice – cupele europene, campionat, Cupă -, urmând a evolua și în Cupa Ligii. Pentru a fi la înălțime pe toate planurile, este nevoie de un lot de jucători numeros, dar Gabi Matei nu pare să își mai găsească locul în formație. Revenit în mai după o accidentare gravă, fundașul a făcut pregătirea de vară alături de coechipierii săi, dar nu l-a impresionat cu nimic pe Gâlcă. Acesta a preferat chiar, în partida din Cupa Ligii, contra Rapidului (scor 2-1 pentru formația din Ghencea), să îl folosească titular în banda dreaptă pe tânărul Pham, semn clar că Matei va beneficia în continuare de șanse minime.

Mai mult, așa cum ProSport anunța încă de la finalul sezonului trecut, Becali face presiuni ca fostul jucător al Pandurilor să fie îndepărtat: fie cedat sub formă de împrumut la o formație care să îi achite salariul, fie să îi fie reziliat contractul. Potrivit angajamentului parafat în 2011, fundașul dreapta mai are doi ani din înțelegerea cu Steaua, însă patronul consideră că cei 72.000 de euro/anual, cât reprezintă salariul lui Matei, sunt o pierdere inutilă.

Reghe i-a mai dat o șansă

Chiar dacă nu mai figura pe lista jucătorilor de bază ai Stelei, fundașul dreapta Gabriel Matei a mai primit o șansă din partea lui Laurențiu Reghecampf chiar împotriva fostei sale formații, Pandurii, la finalul lunii mai. Astfel, fotbalistul de 24 de ani a revenit atunci în echipa roș-albastră după o absență de aproximativ 8 luni (ultima oară când Matei juca pentru campioană înainte de acea partidă se întâmpla pe 26 septembrie 2013, contra Avântului Bârsana, în Cupa României).

  • Transferat în 2011 de Steaua de la Pandurii în schimbul a 600.000 de euro, Gabi Matei a absentat multă vreme după ce a suferit o ruptură a ligamentului încrucișat, iar după ce s-a refăcut nu a mai atins niciodată nivelul care l-a propulsat în Ghencea.

50.000 de euro este cota actuală a lui Gabi Matei (transfermarkt.de)


Matei nu a fructificat șansele care i s-au oferit, prestațiile sale fiind în general modeste

Cifrele lui Matei: 8 meciuri în trei sezoane, 47 de minute pe meci

Gabi Matei este unul dintre fotbaliștii pentru care Steaua a cheltuit cei mai mulți bani în raport cu aparițiile avute în tricoul echipei. Fundașul dreapta a costat 650.000 de euro, a câștigat în trei ani 216.000 de euro, însă a jucat în numai opt partide oficiale pentru Steaua, cu o medie de 47 de minute pe meci. Calculele arată că Gabi Matei a costat-o pe Steaua aproximativ 108.000 de euro pe meci, lucru care l-a determinat pe finanțatorul clubului să se gândească din ce în ce mai serios să renunțe la jucător.

Este cea mai fericită zi din viața mea! Mi-am dorit enorm să ajung la Steaua și nu-mi vine să cred că mi s-a îndeplinit acest vis! Nici măcar nu m-au interesat detaliile contractuale, am zis da pe loc
Gabi Matei în 2011, în momentul transferului la Steaua

Istoricul accidentărilor suferite de Gabi Matei la Steaua

  • Iunie 2011 – ruptură musculară (două luni de pauză)
  • Iulie 2011 – edem muscular
  • Septembrie 2011 – ruptură ligamente încrucișate genunchi drept (8 luni de pauză)
  • Iunie 2012 – leziune a meniscului la genunchiul drept (3 luni de pauză)
  • Noiembrie 2012 – ruptură de menisc la genunchiul drept (6 luni de pauză)
  • Martie 2013 – operație de înlocuire a ligamentului (5-6 luni de pauză)
  • Martie 2014 – entorsă și inflamație a tendonului (3 saptămâni de pauză)
Publicat: 02 08. 2014, 12:30
Actualizat: 02 08. 2014, 13:29