1000 de victorii pentru Dinamo în Liga I

Destule motive pentru „câini” să muște din „rechini”: apropierea succesului cu numărul 1.000 din campionat, comemorarea lui Hîldan așa cum se cuvine și ștergerea rușinii cauzate de eliminarea din Cupa UEFA! Jocul din teren nu a confirmat aceste ipoteze. Este și lesne de înțeles de ce.

Niciunul dintre dinamoviștii care au evoluat cu Farul nu l-a „prins” pe Hîldan în vestiar, așa cum niciunul dintre ei nu este vreun „câine” crescut de mic în „Ștefan cel Mare“. Meciul de aseară? Doar o simplă etapă de campionat, cu o „săracă” echipă ce înota spre poarta adversă. Vorbim tot de Dinamo. „Luptăm pentru Cupă și campionat”, se apără urmașii Unicului Căpitan. După cum joacă, probabil s-au referit la cele din sezonul viitor. Dacă roș-albii au făcut degeaba umbră nocturnei, Farul a luminat ca un soare. Numai Voiculeț a ratat în prima repriză două ocazii bune, singur cu Lobonț, ca să nu mai pomenim de bara lui Chico.

Nimic din răutatea lui Cătălin Hîldan

Și Boștină a dat-o în bară, din lovitură liberă. Le place sau nu „câinilor”, tot un fost stelist i-a salvat, când Andrei Cristea a marcat cu capul la prima atingere. Cu chiu, cu vai, obiectivele au fost îndeplinite. Dinamo rămâne pe primul loc, victoria cu numărul 1.000 a fost bifată, însă pe fotbaliști ar trebui să cadă cerul. Numai de-acolo poate veni răutatea lui Hîldan.

 

Momentele-cheie ale meciului

 

min. 10: Constănțeanul Chico prinde o bombă de la 25 de metri, direct în bara din stânga lui Lobonț; min. 22: Boștină execută o lovitură liberă, de la 20 de metri, în stâlpul din stânga lui Vlas;
min. 27: Voleul lui Voiculeț din marginea careului ajunge peste poarta „câinilor”;
min. 40: Voiculeț ratează cea mai mare ocazie a primei reprize, singur cu Lobonț la 10 metri, trimite pe lângă; min. 48: 1-0: Andrei Cristea marchează cu capul în urma unui corner, min. 66: Băcilă îl încearcă pe Lobonț cu un șut din unghi.

 

Pulhac, suspect de entorsă la genunchi!

 

Meciul de aseară cu Farul Constanța a fost cu ghinion pentru fundașul stânga al lui Dinamo, Cristian Pulhac.

În minutul 56, acesta a fost schimbat cu Izvoranu după ce s-a lovit la genunchi fără a fi faultat.

Cristian Pulhac va efectua mâine un RMN pentru a vedea cât de gravă este accidentarea, fiind suspectat de entorsă.

 

Adrian Dumitru

 

Publicat: 06 10. 2008, 08:13
Actualizat: 06 10. 2008, 08:19