Juristul MApN îi cere 1.000.000 de euro daune morale în instanță lui Becali. Colonelul Florin Talpan: „Mi-a lezat demnitatea, onoarea și reputația”. Ofițerul l-a deposedat deja pe Becali de marca Steaua

Colonelul Florin Talpan, juristul MApN, l-a dat în judecată pe Gigi Becali, finanțatorul FC Steaua București SA. Acțiunea a fost înregistrată la Tribunalul București pe 8 aprilie, obiectul cauzei fiind „Acțiune în răspundere delictuală” – în fapt, e vorba de calomnie și insultă.

Contactat de ProSport, colonelul Florin Talpan, care până acum a câștigat mai multe procese cu latifundiarul în cazul Steaua, a explicat: „Întrucât domnul Becali, în cadrul intervențiilor sale televizate, a pornit o adevărată acțiune mediatică de defăimare a mea, utilizând expresii de natură a-mi leza demnitatea, onoarea și reputația în societate, am formulat cerere de chemare în judecată a pârâtului Becali George prin care am solicitat daune morale”. Ofițerul a refuzat să dezvăluie ce anume a cerut în instanță. Surse de la Tribunalul București au dezvăluit însă, pentru ProSport, că ar fi vorba de suma de 1.000.000 de euro!

De-a lungul ultimilor ani, pe măsură ce colonelul Florin Talpan a câștigat procesele împotriva clubului lui Gigi Becali, acesta l-a atacat tot mai dur, acuzându-l că ar fi o marionetă în mâinile generalilor și, mai ales, ale lui Gabriel Oprea. Instanța supremă a decis, în noiembrie 2014, că Gigi Becali a folosit abuziv, din 2003, marca Steaua. A urmat o nouă serie de atacuri la adresa lui Talpan, Becali susținând că acesta e un individ care n-a făcut nimic în viața lui.

Talpan, absolvent a două facultăți (Drept și SNSPA), este veteran care a activat, cu Batalionul 33 „Posada”, pe două teatre de operațiuni: în 1999, în Bosnia, și în 2010, în Afganistan.

Becali era încadrat, înainte de Revoluție, ca lăcătuș mecanic la ICCE, un institut de pe Platforma Băneasa. Lucra la subsol, unde șefii îl puseseră să păzească robineții vanelor de la departamentul „apă ionizată”. Imediat după Revoluție s-a apucat de trafic cu blugi, țigări și săpun, apoi a început să cumpere pământuri. A încercat să facă o facultate, dar a renunțat, mărturisind într-o emisiune TV că, dacă citește mai mult de o pagină, obosește. Începând din 2013, după procese care au durat, în unele cazuri, și opt ani, a fost condamnat, succesiv, în trei dosare pentru infracțiuni grave – lipsire de libertate, corupție, trafic de influență și dare de mită. Deși condamnările au însumat peste 10 ani de închisoare, Gigi Becali a profitat de diverse prevederi ale legilor din România pentru a ieși de după gratii în mai puțin de doi ani.

 

Publicat: 13 04. 2016, 21:45
Actualizat: 13 04. 2016, 23:08