Jucătorii rămân în continuare cu memoriile nerezolvate și în imposibilitatea de a încasa un salariu! FRF prelungește suspendarea comisiilor jurisdicționale

Federația Română de Fotbal a anunțat că ședințele comisiilor jurisdicționale rămân suspendate pe termen nelimitat din cauza situației de urgență instaurată în România ca urmare a pandemiei de coronavirus.

Inițial, reprezentanții FRF au anunțat că activitatea comisiilor va fi suspendată în perioada 16 – 31 martie 2020, atât pentru adunările FRF, cât și pentru cele ale LPF.

„Având în vedere situația de urgență instituită prin Decretul prezidențial nr. 195/2020, precum și toate măsurile instituite prin ordonanțele militare 1 – 6, ședințele organismelor jurisdicționale ale FRF rămân suspendate pentru o perioadă nedeterminata, părțile din dosarele aflate pe rol urmând a fi citate pentru noile termene acordate în cauză, imediat ce va fi posibilă reluarea activității”, se arată pe site-ul oficial al Federației Române de Fotbal.

Astfel, Federația a oferit noi termene pentru dosarele aflate pe rol, 1 aprilie pentru cele din cadrul Comisiei de Disciplină și Etică, și 2 aprilie pentru cele din cadrul Camerei Naționale de Soluționare a Litigiilor și Comisiei de Recurs.

Totodată, FRF informează că și aceste termene ar putea suferi modificări în funcție de evoluția pandemiei de coronavirus.

Situație dificilă pentru jucători

Există liste cu jucători și antrenori din ligile inferioare, din data de 10 respectiv 12 martie, care aveau de primit decizia Camerei Naționale de Soluționare a Litigiilor începând cu data de 17 martie. Exact cu o zi înainte s-a decis suspendarea acestei comisii, astfel că o parte dintre cei implicați s-au aflat în imposibilitatea de a semna noi contracte, fiind legați de fostele echipe.

Unii dintre cei de pe aceste liste au depus memorii pentru a-și recupera anumite sume de bani, alții au făcut-o pentru a deveni liberi de contract, cel mai probabil tot din motive financiare. În cazul în care aceștia s-au înțeles deja cu alte echipe, noile contracte nu au putut fi înregistrare la Federație, din cauza acestor litigii aflate pe rol. Astfel, cei menționați rămân fără salarii pe perioada stării de urgență.

Publicat: 31 03. 2020, 12:34