Încă un fost stelist așteaptă invitație la inaugurarea stadionului din Ghencea: „Am jucat mult timp acolo”. Motivul pentru care vrea să viziteze și Giuleștiul

Fotbalistii stelisti Martin Tudor,Eugen Trica,George Ogararu si Valeriu Rachita se bucura la final
Vezi galeria foto - 8 poze

Valeriu Răchită, fost jucător la Steaua, împlinește astăzi, 30 mai, vârsta de 50 de ani, și a mărturisit că este nerăbdător să revină pe stadionul din Ghencea.

Fost fundaș central la Steaua în trei rânduri, 1989-1990, 1996-1998 și 2002-2004, Valeriu Răchită speră să primească și el invitație la inaugurarea noii arene din Ghencea.

Vivi Răchită: „Aștept invitație pe Ghencea”

Acum director al departamentului de scouting din cadrul Astrei Giurgiu, Valeriu Răchită recunoaște că este curios să vadă și noul stadion din Giulești, unde a înregistrat câteva victorii importante împotriva Rapidului.

„Normal că aștept și eu invitație. Am jucat destul de mult timp pe Ghencea. Pe un stadion așa frumos cu toții ne dormim să fim, dar eu raman petrolist. Mai aproape mi-e maioul decât cămașa, abia aștept sa se deschidă «Ilie Oană». M-aș duce și pe Giulești! Am multe bucurii și acolo. Chiar acum câteva minute m-a sunat un fost rival si coechipier, Adi Matei și ne-am adus aminte de tinerețe”, a spus Valeriu Răchită, la Pro X.

Acesta a făcut referire la finala Cupei României din 1996, câștigată în fața Rapidului, pe stadionul numit pe atunci „23 august”, cu 50.000 de suporteri în tribune. După ce Rapid a condus cu 2-1 până în minutul 90, Belodedici a dus meciul în prelungiri și Steaua s-a impus la penalty-uri.

Trei trofee a cucerit Valeriu Răchită cu Steaua București: Cupa României (1996-1997), Supercupa României (1998-1999) și un titlu de campion (2004-2005).

În ce stadiu se află Stadionul Steaua

Compania Națională de Investiții a publicat noi imagini cu cele trei stadioane ce se află în construcție în București.

Cele trei stadioane menite să fie baze de antrenament pentru Campionatul European reprogramat pentru anul 2021 din cauza pandemiei de coronavirus au prins contur și două dintre ele se apropie de finalizare: Arcul de Triumf și Steaua.

Deși lucrările la Stadionul Steaua par a fi într-un stadiu mai avansat, constructorul promite că Arcul de Triumf va fi prima arena finalizată, având ca dată preconizată 31 august.

Stadionul Steaua va avea o capacitate de 31.254 de locuri și un cost de construcție de 94.672.020 milioane de euro. Stadionul Giulești va avea o capacitate de aproximativ 14.000 de locuri și un cost de construcție de 29 de milioane de euro. Stadionul Arcul de Triumf va avea capacitatea cea mai mică dintre cele trei arene aflate în construcție în București, 8.207 locuri, și a avut un cost de construcție de 36,9 milioane de euro.

Cel mai frumos cadou primit de ziua lui

Viața lui Vivi Răchită s-a învârtit mereu în jurul fotbalului și își amintește că cele mai frumoase cadouri din copilărie aveau legătură cu acest sport.

„Când eram copil, mi-a dat tata o pereche de ghete de fotbal și o minge Adidas, care pe vremea aia erau mai rare și pentru mine a fost ceva wow. Le vedeam doar la televizor”, spunea Vivi Răchită, în urmă cu un an, pentru GSP.

În cariera sa de jucător, Vivi Răchită a evoluat la Steaua, Petrolul, FC Onești, Farul Constanța și Universitatea Craiova, dar și în străinătate la MKE Ankaragücü și Litex Loveci.

Ca antrenor, Răchită a pregătit Petrolul Ploiești, Chimia Brazi, Astra, Sportul Snagov și a fost secundul lui Victor Pițurcă la echipa națională, în perioada 2014-2016.

Publicat: 30 05. 2020, 11:50
Actualizat: 30 05. 2020, 12:00