Gazonul de pe „Arcul de Triumf”, tot mai asemănător cu un „câmp de cartofi”. Cum arată iarba micuței arene după prima victorie a lui Dinamo din acest sezon, cu FC Botoșani | FOTO

Dinamo a obținut luni, în epilogul rundei 5 a Superligii, ediția 2023-2024, prima victorie din acest sezon, cu FC Botoșani, 1-0. Partida jucată pe „Arcul de Triumf”, sub privirea a aproximativ 5000 de suporteri, a avut parte de un gazon extrem de dificil, rupt și cu găuri în diverse zone ale terenului. ProSport vă prezină o serie de imagini făcute de la masa presei care evidențiază că numărul mare de meciuri de fotbal și rugby din ultima lună și jumătate, precum și bacteria care a lovit iarba arenei, și-au spus cuvântul.

Gazonul de pe „Arcul de Triumf” arată din ce în ce mai rău

Dinamo a obținut luni, în epilogul rundei 5 a Superligii, ediția 2023-2024, prima victorie din acest sezon, cu FC Botoșani, 1-0. Partida jucată pe „Arcul de Triumf”, sub privirea a aproximativ 5000 de suporteri, a avut parte de un gazon extrem de dificil, rupt și cu găuri în diverse zone ale terenului.

În urmă cu doar câteva zile, Ovidiu Burcă, printr-o intervenție telefonică la EXCLUSIV DINAMO, vorbea despre starea gazonului și încercarea de a găsi o soluție.

Mă îngrijorează foarte tare. Am semnalat de la ultimele meciuri că suprafața de joc a fost ciudată. S-a rupt foarte mult! Ceea ce am văzut în ultimele meciuri, precum și pozele din mass-media, găurile din teren și faptul că se rupe foarte tare, am încercat să găsim o altă soluție. Din păcate, nu am reușit să găsim una viabilă cu care și suporterii să fie confortabili. Dorința lor de a fi lângă echipă trebuie luată în considerare. Sperăm ca, până la meciul de luni, cu Botoșani, pentru că a fost mai multă ploaie, dar și o temperatură mai bună pentru regenerare a gazonului, să sperăm că se va prezenta în condiții mai bune.”

Totuși, în acest interval, starea covorului de pe micuța arenă a rămas neschimbată. Astfel, luni seară, la meciul dintre Dinamo și Botoșani, au fost multe momente în care, înainte ca mingea să ajungă la un fotbalist, aceasta a sărit fie dintr-o groapă, fie dintr-un smoc de iarbă care s-a rupt.

Dani Iglesias depășindu-l pe Eduard Florescu. Gazonul din zona respectivă, găurit și distrus. Sursă foto: Mihai Pop

De asemenea, starea ierbii a făcut ca, în anumite clipe, fotbaliștii să aibă nevoie de mai multe preluări pentru a stăpâni balonul, iar acest lucru, cu siguranță, a afectat și eficacitatea jocului de ambele părți. Mai mult, careul unde FC Botoșani s-a apărat în a doua repriză a fost mult mai afectat decât cel al „câinilor” din al doilea mitan.

Duel aerian în careul celor de la FC Botoșani, în repriza secundă. Sursă foto: Mihai Pop.

Problema, perfect vizibilă, a fost semnalată și de Goncalo Gregorio, lusitanul din atacul echipei, care a subliniat că „este destul de greu să joci aici. În primele meciuri, a arătat foarte bine”.

În sezonul trecut, până a intra pe Arc, Dinamo a început sezonul pe stadionul din Clinceni. Totuși, după doar câteva etape, tocmai din cauza gazonului, „câinii” s-au mutat la Giurgiu, pe „Marin Anastasovici”, pentru a-și disputa o serie de meciuri considerate pe teren propriu.

Ce soluții au „câinii” și ce meciuri ar urma să mai fie jucate pe „Arcul de Triumf” în următoarea perioadă

După cum a menționat Ovidiu Burcă, echipa „a încercat să găsească o altă soluție”. Totuși, ce soluții ar fi?

Până în luna septembrie, Arena Națională este ocupată. În ultima perioadă, pe cel mai mare stadion al țării au avut loc două concerte: Guns n’ Roses și Depeche Mode. De asemenea, între 1-3 septembrie are loc East European Comic Con, astfel că această variantă pică.

De asemenea, din start sunt excluse și stadioanele „Rapid-Giulești” și „Steaua”. Astfel că, în București, cu excepția „Arcului de Triumf”, nu mai există alte soluții viabile, care să îndeplinească toate criteriile căutate de „câini”.

„Eugen Popescu”, din Târgoviște, ar fi o soluție pentru „câini”. Formația alb-roșie, ca plan B, a omologat arena Chindiei, însă, până în acest moment, nu a folosit stadionul din județul Dâmbovița. Cel mai probabil, însă, această variantă nu ar fi pe placul suporterilor, care ar trebui să se deplaseze, pentru meciurile considerate pe teren propriu, 80 de kilometri.

Următorul meci pe teren propriu, pentru formația antrenată de Ovidiu Burcă, este cu Petrolul Ploiești, în ultimul weekend din august. Teoretic, până atunci, doar FCSB ar mai putea intra pe Arc, săptămâna viitoare, cu Politehnica Iași, asta dacă vicecampioana nu va reuși să închirieze, din nou, stadionul „Steaua” sau pe 24 august, dacă roș-albaștrii trec de Nordjsaelland și joacă, în play-off-ul Conference League, prima manșă pe teren propriu.

De când a început sezonul de Superligă, 14 iulie, pe stadionul din fața Mânăstirii Cașin s-au jucat următoarele partide: Dinamo 0-2 Universitatea Craiova, FCSB 2-1 Dinamo, Dinamo 0-3 Sepsi OSK, Dinamo 1-0 FC Botoșani, FCSB 3-2 CSKA 1948 Sofia, România feminin 2-0 Bulgaria feminin, dar și România 17-31 SUA, la rugby.

Marcajul de la meciul de rugby al „Stejarilor”, cu Statele Unite ale Americii, încă vizibil la partida dintre Dinamo și FC Botoșani de pe „Arcul de Triumf”. Sursă foto: Mihai Pop.

Pe lângă numărul mare de meciuri, gazonul a fost afectat, după cum ProSport a scris în exclusivitate, și de o bacterie. Mai multe fotografii, în galeria foto.

Publicat: 16 08. 2023, 13:02