GALERIE FOTO | Ultima zi de „viață” a Stadionului Steaua! Evenimentul organizat de CSA și ce legende ale „militarilor” au fost pe gazon

Ultima zi din „viața” Stadionului Steaua a venit, iar mai multe figuri emblematice ale clubului roș-albastru au sosit pe arenă, marți, pentru evenimentul organizat de CSA. Printre cei prezenți s-au numărat: Marius Lăcătuș, Ștefan Iovan, Anghel Iordănescu, George Ogăraru, Mirel Rădoi, Adrian Bumbescu, dar și coloneulul CSA, Cristian Petrea.

Demolarea arenei va demara în scurt timp, iar până în martie 2020 o nouă construcție va răsări în complexul „militarilor: „Aici s-au scris cele mai mari performanțe ale echipei Steaua și ale echipei naționale a României. Cu ani în urmă am pășit pentru prima dată aici, în acest complex. Aveam 11 ani, la vremea respectivă erau doar două terenuri de fotbal și un câmp imens. Cu timpul totul s-a transformat și aveam acest stadion modern, la vremea aceea. Aveam o bază sportivă, care mai târziu s-a transformat în complexul pe care îl știți cu toții. Aici s-a scris o parte din istoria fotbalului românesc. Aici au adus performanțe Lăcătuș, Iovan, Tudorel Stoica, Pițurcă, Boloni. Aici au jucat o parte din marii noștri jucători români, chiar și adversari: Mircea Lucescu, Cornel Dinu. Pot spune că undeva aici a fost și casa mea. De la 11 ani mi-am petrecut până târziu o mare parte din cariera mea, din viața mea sportivă. Este greu să vorbesc despre stadionul Steaua, aici unde și echipa națională a avut o bună bucată de vreme domiciliul. Aici s-a scris istorie și s-au obținut cele mai importante calificări, fie că era Steaua sau echipa națională”, a declarat Anghel Iordănescu, prezent pe stadionul din Ghencea. 

În ultima zi înainte de demolare, CSA a organizat un eveniment la care au participat legendele clubului și, de asemenea, s-a jucat și un meci demonstrativ între două grupe de juniori ale Stelei.

Lucrările vor demara în martie 2019 și vor fi gata la începutul lui 2020 (martie), an în care Capitala va organiza patru meciuri din cadrul Campionatului European de Fotbal, una dintre gazde fiind stadionul din Ghencea. Capacitatea arenei va fi de 30.500 de locuri. Valoarea estimată, care include TVA, taxe, avize precum și costul demolării, conform studiului fezabilitate, este de 301.771.470 lei inclusiv TVA (64.877.557 euro).

O noutate o reprezintă locul unde va fi amplasat stadionul, care va fi mutat spre bulevard, astfel încât în spate, unde e actuala tabelă electronică, să fie mai mare spațiul pentru evacuarea spectatorilor. De asemenea, în acel loc se va construi și un stadion de atletism.

 

Publicat: 28 08. 2018, 11:01
Actualizat: 28 08. 2018, 11:29