El l-a pus pe picioare pe Bancu, după accidentarea gravă din octombrie anul trecut. „Trebuia să stea un an, cred că e un record că după 5 luni a revenit la antrenamente”

Ziua de 30 octombrie 2014 a fost una pe care un tânăr fotbalist din Liga 1 încearcă să o uite cât mai repede. Era minutul 97 al meciului din Cupa României dintre CSU Craiova și Viitorul, când Alin Șeroni de la oaspeți a intrat prin alunecare direct pe tibia lui Nicușor Bancu, fundașul oltean fiind prins cu piciorul pe pământ. O accidentare horror și un verdict pe măsură al medicilor: dublă factură de tibie și peroneu. Craiova s-a calificat (scor 2-1), dar cu ce preț! Bancu avea atunci 21 de ani și se anunța una dintre promisiunile acestei ediții de campionat.


Momentul accidentării lui Bancu. O imagine pe care cu siguranță tânărul fotbalist al Craiovei nu vrea să o mai vadă niciodată 

În acea noapte, el a fost transportat de urgență la București și operat la piciorul stâng.


INFO Alin Șeroni a fost suspendat inițial pentru 16 meciuri, dar la recurs el a primit o singură etapă de suspendare și o penalitate sportivă de 740 de lei. Hagi l-a dat afară de la Viitorul, iar în iarnă, Șeroni a încercat să joace pentru FC Brașov, dar a plecat și de la echipa „stegarilor”, iar acum e acasă la Lugoj.


Bancu: „Am pierdut 2 centimetri din musculatura piciorului stâng”

Au trecut 5 luni și Bancu încearcă să o ia de la căpăt. A fost pus pe picioare în numai trei luni și jumătate de către Alin Burileanu, un kinetoterapeut din Craiova aflat în plină ascensiune. „A fost o perioadă foarte grea. În procesul de recuperare am făcut lucruri pe care nu eram obișnuit să le fac, am învățat să prind curaj să trec peste necazul pricinuit de această accidentare. M-am obișnuit cu gândul că, deh, asta e viața fotbaliștilor. Trebuie să merg mai departe. Să merg… Dar să joc, din nou? Am pierdut doi centimetri din musculatura piciorului stâng. Nu a fost ușor. Îi mulțumesc lui Alin care a fost alături de mine în toată această perioadă. Chiar și de Crăciun și de Revelion am muncit împreună”, își amintește Bancu.


Bancu (stânga) a făcut recuperarea și la bazin, fapt ce a scurtat perioada de covalescență

Burileanu îl completează: „Așa e! A tras tare, e ambițios. A muncit trei luni, timp de cinci ore pe zi, inclusiv de sărbători. Nicușor e pacientul nostru din decembrie. În mod normal programul de recuperare ar fi durat un an. Cred că e un record în România că un fotbalist se antrenează după cinci luni cu echipa după o astfel de accidentare”.

„Ai mai vorbit cu Șeroni?” e o întrebare care parcă îl întoarce în timp pe tânărul fotbalist oltean. Îl chinuie că trebuie să vorbească despre cel care i-a rupt piciorul. „Doar o singură dată, el m-a sunat. Și-a cerut scuze. Dar asta e! Nu-i port ranchiună. Știu sigur că din această întâmplare nefericită pentru mine, voi ieși mult mai puternic”, spune Bancu.


Bancu trebuie să capete forță pentru a putea juca din nou 

Pentru a-l încuraja, antrenorii Săndoi și Cîrțu i-au oferit câteva minute de joc în amicalul de la sfârșitul lunii martie cu Metalul Reșița (scor 4-0). Cu siguranță va mai apuca să joace și în jocurile oficiale pentru CSU, probabil în ultimele două-trei etape, până se va pune la punct din punct de vedere fizic.

Alin Burileanu are o echipă formată din 20 de terapeuți în Craiova. Printre pacienții lui s-a numărat și cel mai înalt sportiv (2,21 m) din România, baschetbalistul Ionuț Drăgușin. „Același protocol am folosit și în cazul lui. Am reușit să-l aducem în trei luni să îl readucem la antrenament”, încheie Burileanu.

 

 

     

Publicat: 22 04. 2015, 11:00
Actualizat: 22 04. 2015, 11:15