Veste uriașă pentru echipele din Liga 1 – SuperLiga. „Primul sezon în care VAR-ul va opera la toate meciurile!”

Referee Lawrence Visser, left, checks the VAR screen during the Champions League group D soccer match between Real Madrid and Sheriff, Tiraspol at the Bernabeu stadium in Madrid, Spain, Tuesday, Sept. 28, 2021. (AP Photo/Jose Breton)
Vezi galeria foto - 3 poze

Echipele din Liga 1 – SuperLiga au primit o veste uriașă înainte de debutul în sezonul 2022 – 2023.

Orlando Nicoară, directorul general al eAD, a vorbit după tragerea la sorți care a avut loc vineri, 1 iulie, despre implementarea sistemului VAR în primul eșalon fotbalistic.

După ce s-au stabilit meciurile din sezonul 2022 – 2023 din Liga 1 – SuperLiga, Orlando Nicoară a făcut un anunț important pentru formațiile care vor juca pe prima scenă fotbalistică din România.

Echipele din Liga 1 – SuperLiga vor beneficia de sistemul VAR în sezonul 2022 – 2023

Conform celor spuse de către directorul general al eAD, echipele din primul eșalon fotbalistic vor putea beneficia de sistemul VAR la toate meciurile din Liga 1 – SuperLiga.

„Este primul sezon în care VAR-ul va opera la toate meciurile din Liga 1. Avem şi o minge nouă. Sper ca împreună să facem din Superligă cea mai importantă competiţie de fotbal din România, aşa cum este, şi să reuşim să creştem atât audienţele pe stadioane, un obiectiv principal pentru noi, cât şi audienţele din zona TV.

Parteneriatul este pe doi ani de zile, suma este 28 de milioane de euro, pe care o plătim noi Ligii pentru drepturile tv şi comerciale”, a explicat şi Orlando Nicoară, directorul general al eAD.

Sistemul video va fi folosit la Supercupa României

Primul meci din România care va beneficia de sistemul VAR este cel din Supercupa României dintre CFR Cluj, echipa care a luat titlul în sezonul precedent, și Sepsi OSK, câștigătoarea Cupei României, sâmbătă, 9 iulie, ora 20.30, la Arad, pe Arena Francisc Neuman.

Când va interveni VAR-ul

  • Verifică orice gol marcat. Dacă e sau nu ofsaid, dacă a fost sau nu fault, dacă a fost sau nu henț
  • Verifică penalty acordat sau neacordat.
  • Verifică toate situațiile de cartonaș roșu, acordat sau neacordat: „Doar când vorbim de cartonaș roșu direct. Nu vorbim de «roșu» din două cartonașe galbene. La faza cu Dussaut, din FCSB – Farul, nu era de competența VAR, nici vorbă”
  • Atunci când are loc o identificare greșită a jucătorului avertizat.

 

Publicat: 01 07. 2022, 17:08
Actualizat: 01 07. 2022, 20:40