Gigi Becali a aflat răspunsul DNA privind dosarul său de spălare de bani! Ce riscă patronul FCSB

Gigi Becali la o conferinta de presa de prezentare a jucatorului Sergiu Bus la FCSB desfasurata la Sediul din Aleea Alexandru din Bucuresti, marti 14 iulie 2020.© FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
Vezi galeria foto - 4 poze

DNA a hotărât clasarea dosarului de spălare de bani al lui Gigi Becali din lipsă de probe, însă patronul FCSB nu a scăpat încă de emoții.

În 2019, Gigi Becali și nepotul său Vasile Geambazi au fost puși sub acuzare pentru spălare de bani, în urma despăgubirilor supraevaluate primite de pe urma unui teren din Voluntari. DNA a anunțat acum că a clasat dosarul din cauza lipsei probelor, însă cei doi ar putea în continuare să fie buni de plată, în cazul în care evaluatorul va fi găsit vinovat.

Autoritatea Națională pentru Restituirea Proprietăților ar putea deschide un proces în civil împotriva lui Gigi Becali și Vasile Geambazi pentru recuperarea sumei pe care au obținut-o prin supraevaluare.

Dosarul lui Gigi Becali, clasat de DNA

DNA a clasat dosarul lui Gigi Becali, în care acesta era acuzat de spălare de bani, din cauza lipsei probelor. Finanțatorul FCSB ar putea, însă, răspunde în fața legii pentru profitul obținut de pe urma terenului din Voluntari în cazul în care evaluatorul va fi găsit vinovat și va fi condamnat definitiv.

În acest scenariu, Autoritatea Națională pentru Restituirea Proprietăților le-ar putea cere în civil acestuia și nepotului Vasile Geambazi recuperarea sumei care a fost obținută prin supraevaluare.

„Din analiza aspectelor cercetate cu privire la infracțiunile pentru care s-a efectuat urmărirea penală, nu au rezultat probe suficiente pentru a dovedi dincolo de orice îndoială rezonabilă că cei doi oameni de afaceri ar fi dobândit sau folosit despăgubirea supraevaluată fraudulos din dosarul A.N.R.P. cu vinovăția prevăzută de lege.

Anterior, la data de 04 noiembrie 2020, procurorii anticorupție au dispus trimiterea în judecată a evaluatorului desemnat de Autoritatea Națională pentru Restituirea Proprietăților (A.N.R.P), pentru săvârșirea infracțiunii de participație improprie la abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite, cu consecințe deosebit de grave”, se arată în răspunsul Direcției Naționale Anticorupție la solicitarea News Online.

Publicat: 06 10. 2021, 18:37