Dan Petrescu, decizie surpriză în meciul de la Botoșani. A trimis în poartă un elev de liceu în locul unui jucător de două milioane de euro

Dan Petrescu in meciul de fotbal dintre CFR Cluj si AFC Astra , din prima etapa a play - off - ului Ligii 1, disputat la stadionul Constantin Radulescu din Cluj Napoca, luni, 2 martie 2020..© FOTO:Flaviu Buboi/Sport Pictures

Dan Petrescu a avut probleme înaintea partidei de la Botoșani. S-a trezit tocmai fără eroul meciului cu FCSB: lituanianul Giedrius Arlauskis. „Bursucul” a vrut să-l trimită în poartă pe polonezul Grzegorz Sandomierski, dar s-a răzgândit în ultima clipă și l-a titularizat pe Otto Hindrich, un puști de 17 ani. A fost silit și de regula cu jucătorul sub 21 de ani.

Dan Petrescu a surprins pe toată lumea. Pentru că nu l-a avut pe Giedrius Arlauskis l-a trimis în teren pe Otto Hindrich, o decizie riscantă ținând cont de terenul plin cu apă de la Botoșani. „Bursucul” îl avea la dispoziție și pe Grzegorz Sandomierski, un portar care la un moment dat a costat două milioane de euro și care a fost coleg de echipă cu Robert Lewandowski.

Otto Hindrich are doar 17 ani și este elev în clasa a XI-a la liceul „János Zsigmond”, din Cluj. Portarul are 1,93 și l-a impresionat pe antrenorul ardelenilor care l-a adus la prima echipă în septembrie 2019. L-a trecut și pe lista UEFA, deși nu a jucat în niciun meci oficial. A evoluat totuși într-un un amical tare, cu campioana Irlandei, Dundalk, în cantonamentul de iarnă. „M-a sunat imediat după meci. Era entuziasmat că jucase primul lui meci la seniori. Dar era și trist că a încasat acel gol”, a declarat tatăl său în GSP.

Otto Hindrich primește temele pe WHATSAPP și le face în cantonament

Otto Hindrich a început fotbalul la CFR Cluj. Avea șase ani când a intrat pe poarta clubului. De atunci muncește pe brânci, așa cum îi place lui Dan Petrescu. Antrenorul este impresionat de el la antrenamente, dar băiatul are note foarte bune și la școală. Otto vorbește engleză, germană și maghiară. Este pasionat de informatică, matematică și fizică.

„Am crezut că nu va mai face față și la școală, dacă se ține de fotbal. Dar e ambițios, îi place. Se trezește dimineața la 6:00, merge la școală două ore, apoi fuge la club, că are antrenament cu seniorii, de la 10:00. Am avut parte de înțelegere din partea profesorilor, pentru absențe și când e nevoie să mai amâne vreun test sau o teză. Le dă însă pe toate.

Dar chiar și acum, în cantonamentul din Spania, colegii de la școală îi dau zilnic ce se predă, dar și temele, pe WhatsApp. Și-a luat cărțile și caietele la el. Își face temele după-amiaza, când are un singur antrenament, sau după masa de seară, când are două. Am vrut să îl mutăm la un liceu mai accesibil, dar a refuzat, fiindcă vrea să fie bine pregătit pentru BAC și pentru facultate”, a mai declarat tatăl lui Otto.

Publicat: 20 06. 2020, 19:47
Actualizat: 20 06. 2020, 20:06