Curtea de Apel a admis modificările de regulament prin care Burleanu îi interzice lui Lupescu să candideze la șefia FRF. Sentința nu e însă definitivă. Reacția forului condus de Răzvan Burleanu

Candidatura lui Ionuț Lupescu la șefia FRF este pusă sub semnul întrebării după ce Curtea de Apel București a dat câștig de cauză instituției conduse de Burleanu într-un proces cu Ministerul Tineretului și Sportului. Sentința nu e însă definitivă și de deznodământul de la Înalta Curte de Casație și Justiție atârnă dreptul fostului internațional de a participa la alegerile din 18 aprilie.

Anul trecut, pe 27 mai, la Adunarea Generală a FRF, Răzvan Burleanu a cerut, iar votanții au aprobat cu majoritate zdrobitoare, mai multe modificări în Statutul federației, inclusiv schimbarea criteriilor care trebuie îndeplinite pentru a candida la președinție. Conform noilor cerințe, nu mai pot candida decât cei care au activat minimum doi din ultimii cinci ani în cadrul FRF. Erau vizați direct Lupescu și Chivu, de care Burleanu se temea că s-ar putea gândi să candideze. 
Pentru a fi trecute în registrul federațiilor și a deveni operaționale, aceste schimbări aveau nevoie de avizul favorabil al MTS. Doar că ministerul a refuzat să dea acest aviz, iar FRF s-a adresat instanței.

Vineri, pe site-ul Federației Române de Fotbal a fost publicat un comunicat conform căruia Curtea de Apel București a dat câștig de cauză reclamantei în acest proces și obligă MTS la emiterea avizului.

Decizia poate fi atacată la Înalta Curte de Casație și Justiție de către MTS, lucru care se va și întâmpla, fără îndoială. Până la o sentință definitivă, candidatura lui Ionuț Lupescu nu este în pericol. 

Din acest moment, candidatura lui Lupescu depinde de doi factori: 
1. fie procesul se judecă, iar ICCJ dă câștig de cauză MTS, fie
2. termenul pentru recurs va fi fixat DUPĂ‚ alegeri, adică mai târziu de 18 aprilie, caz în care, de asemenea, Lupescu ar avea voie să candideze.

„Curtea de Apel București s-a pronunțat astăzi asupra cererii Federației Române de Fotbal cu privire la obligarea Ministerului Tineretului și Sportului la emiterea avizului prevăzut pe Legea Educației Fizice și Sportului pentru modificările aduse Statutului FRF prin Adunarea Generală din 27.05.2017.

Instanța a admis prin hotârâre judecătorească solicitarea FRF, respingând ca neîntemeiate toate obiecțiile formulate de Ministerul Tineretului și Sportului. În cadrul acțiunii sale, FRF a arătat că MTS a acționat cu exces de putere atunci când a refuzat să emită avizul cu privire la modificările aduse Statutului FRF, având astfel o conduită contrară legii.

Pe această cale, în acord cu hotărârea judecătorească citată, Federația Română de Fotbal evidențiază încă o dată că respectă în mod strict și complet legea prin modificările statutare votate, dezavuând obiecțiile nefondate ale MTS.

Federația Română de Fotbal a fost reprezentată de o echipă condusă de avocat Dan Cristea (societatea civilă de avocatură „Țuca Zbârcea & Asociații”) și Adrian Stângaciu, sef serviciu juridic FRF”, se arată în comunicatul apărut pe frf.ro

Publicat: 02 03. 2018, 15:02
Actualizat: 02 03. 2018, 16:05