Baza Pro Rapid a rămas fără pază. Neplătită, firma de securitate și-a retras oamenii. Nici chiria bazei n-au fost plătită. Taban: „Datoria va avea aceeași soartă ca și ceilalți 35 de milioane investiți acolo”

Firma de securitate care asigura paza permanentă la baza de pregătire „Pro Rapid” și-a retras oamenii de acolo și, începând de sâmbătă, complexul sportiv nu mai este supravegheat de nimeni. „Caldo Security” a recurs la această măsură din cauza unei datorii de 20.000 de lei pe care patronul clubului Rapid, Valerii Moraru, refuză să o plătească.

Tot din cauza datoriilor, la Pro Rapid a fost sistată de curând și alimentarea cu energie electrică.

Baza a fost construită cu mari eforturi de George Copos la cererea lui Mircea Lucescu, în urmă cu aproape 20 de ani, și rămâne un loc ideal pentru pregătirea unei echipe de fotbal. Complexul nu le aparține patronilor clubului, ci Asociației „Pro Rapid”, care e condusă de Ion Taban.
Firma de securitate, în schimb, nu a mai dorit să lucreze pe datorie, mai ales că acceptase deja, acum ceva vreme, ca alți 25.000 de lei restanți să fie transformați în publicitate. Patronul firmei de pază, Florin Brăviceanu, refuzase să mai asigure pe datorie dispozitiviul de securitate la meciurile Rapidului, în sezonul trecut, altfel decât cu plata înainte. Singura excepție viza baza Pro Rapid.

Ion Taban, președintele Asociației „Pro Rapid”, care deține baza sportivă, îi asigură pe suporterii giuleștenilor că va avea grijă ca locul să nu rămână la mila hoților. „Nu mă întrebați pe mine ce face FC Rapid SA. Eu știu că n-au plătit paza. Dar vom avea noi grijă. Acolo mai e un post de pază, avem oameni acolo, situația e sub control. Nici nouă nu ne-a plătit FC Rapid chiria. Ce se va întâmpla cu datoria? Ce să se întâmple, va avea soarta celorlalți 35 de milioane de euro investiți de noi acolo”.

Intrat în faliment, clubul Rapid e aproape lichidat. Nu are bani, angajați, jucători, antrenori, conducere. Pe 20 iulie, la Curtea de Apel, se va judeca o cerere de suspendare a falimentului înaintată de patronul Valerii Moraru. Dar, din 13 iunie și până acum, societatea nu a plătit nimic din cei 4,5 milioane de euro datorii acumulați.

Publicat: 14 07. 2016, 12:52
Actualizat: 14 07. 2016, 12:53