ANALIZĂ‚ | Steaua, campioană de hârtie. Țucudean e dispărut în misiune, iar Tamaș trebuie să-și găsească o echipă mai mică, unde să-și trimită „diagonalele”

Steaua a fost făcută campioană, nu și-a pus singură laurii, dar merită titlul ținând cont că a condus în cea mai mare parte în clasamentul Ligii1. Jucătorii lui Gâlcă nu au lăsat o impresie prea bună nici în ultimul joc al lor din campionatul recent încheiat. La Iași, formația lui Becali a fost ținută în șah, 0-0, cu CSMS, de o echipă compactă, determinată să joace numai faza de apărare. 

NIȚĂ‚, fără notă – Nu a avut ce apăra

RÂPĂ‚, 5 – Evoluție modestă a celui mai galonat fotbalist din lotul stelist. A pus în pericol poarta lui Niță în minutul 60, când a vrut să-i trimită mingea cu pieptul colegului său, noroc că aceasta a trecut pe lângă poartă. A fost schimbat în minutul 70, cu Iancu, după un meci în care nu a reușit nicio centrare utilă pentru coechipieri.

TAMAȘ, 6 – Când joci cu „diagonale” și pase lungi încă din startul jocului nu poți decât să-ți enervezi antrenorul, care vrea posesie progresivă. Dar Gâlcă a fost calm și l-a păstrat în teren pe experimentatul fundaș stelist. Prezență discretă în careul advers la fazele fixe și s-a eliminat ușor la faza din minutul 63, când Ciucur a scăpat singur cu Breeveld spre poarta lui Niță.

VARELA, 7 – Ca de obicei, africanul a evoluat bine, fără erori și câștigându-și duelurile cu adversarii direcți. A blocat excelent, în minutul 28, un șut al unui adversar care putea fi periculos pentru poarta lui Niță.


Popa, Varela și Breeveld s-au bucurat numai după ce au aflat că Oțelul a învins pe ASA FOTO: Alexandru HOJDA

TOȘCA, 6 – Mai bun decât Râpă, chiar dacă a fost sacrificat în a doua repriză fie de Gâlcă, fie de Becali, depinde cine a făcut înlocuirea. Mingea a trecut deseori pe la Toșca în primele 45 de minute, încă din debutul jocului. A urcat de multe ori, dar a reușit o singură centrare bună. A fost schimbat, în minutul 54, cu Latovlevici.

BREEVELD, 5 – Prestație modestă, a fost ajutat să-și îndeplinească rolul defensiv de colegul său Varela, care a ținut aproape. În plan ofensiv n-a dat randamentul necesar, ba chiar a greșit destule pase.

NEAGU, 6 – A ieșit în evidență încă din minutul 12, când a reușit o recuperare în propriul teren și l-a lansat excelent pe Popa, care a ratat după ce l-a driblat și pe portar. A trimis în bara transversală. A încercat poarta, dar șutul său din lovitură liberă de la 25 de metri a direcționat mingea puțin pe lângă poartă.  

POPA, 6 – A fost autorul celor mai mari ratări ale meciului. În minutul 12 a nimerit bara, cu poarta goală după ce scăpase și de portarul advers. Iar în minutul 45, găsit bine în careu de Chipciu, a întârziat șutul și a fost blocat de un adversar. E stelistul care a tras de cele mai multe ori la poartă în jocul cu CSMS Iași. Încă două șuturi (min. 21 și 62) care nu și-au găsit ținta.

STANCIU, 5 – Joc slab al fotbalistului care părea să-și fi regăsit forma bună în finalul acestui sezon. A călcat pe minge (min. 17), a șutat slab spre poartă (min. 27), a executat slab loviturile de colț și lovitura liberă de care a avut parte. Singurul șut mai bun al lui Stanciu a fost cel din final, minutul 80, când Carpaco a respins mingea în corner.


Nicușor Stanciu, aici în duel cu Crețu, nu și-a mai arătat adevărata valoare și în jocul de la Iași FOTO: Alexandru HOJDA

CHIPCIU, 5 – A alergat mult sperând să repete evoluția bună din finala Cupei Ligii, dar nu i-a ieșit nimic. Nu prea s-a înțeles pe stânga cu Toșca, a șutat de puține ori spre poartă și atunci când a reușit acest lucru, a făcut-o slab. Singura realizare e pasa bună trimisă lui Popa (min. 45), pe care coechipierul său nu a fructificat-o.

ȚUCUDEAN, 4 – Cel mai slab din echipa Stelei. Plasament prost, acțiuni zero, nu a reprezentat niciun pericol pentru Iași. Schimbarea lui la pauză cu Rusescu a fost una normală.


Țucudean suferă, atacul suferă FOTO: Alexandru HOJDA

RUSESCU, 5 – Atacantul de la Sevilla, echipă care a triumfat iar în Europa League, a dat mai multă forță ofensivă echipei sale. A intrat în combinații cu mijlocașii și a permis ca mingea să ajungă mai des în careul advers.

IANCU, 6 – Intrat în minutul 70, în locul lui Râpă, atacantul s-a remarcat la o singură fază. A șutat bine de la marginea careului (min. 77), dar Caparco a avut o paradă de excepție, chiar dacă șutul a fost ușor deviat.  

LATOVLEVICI, 6 – A avut mai multe centrări decât Toșca, dar baloanele trimise de el au părut fără adresă în careul advers.

 

 

 

 

 

Publicat: 29 05. 2015, 08:47
Actualizat: 29 05. 2015, 08:48