ANALIZA ARBITRILOR | Ce am avut în etapa a 24-a? Un Tudor în formă slabă, un penalty neacordat Rapidului, Varela ar fi trebuit eliminat și destule probleme la Piatra Neamț

ProSport vă prezintă analiza prestațiilor arbitrilor după etapa a 24-a:

ASA Târgu Mureș – CSMS Iasi, 1-0

Sebastian Colțescu – s-a observat o colaborare deficitară cu asistentul Marinescu (minutul 52) și adiționalul Rădulescu. Nu a acordat penalty la o intervenție neglijentă a unui apărător al gazdelor asupra lui Onduku; a fost al doilea joc, după U Cluj – ASA Tg. Mures, în care Colțescu a greșit în favoarea mureșenilor.

Dinamo – FC Botoșani, 0-0

Alexandru Tudor – arbitraj sub ce poate Tudor, constrâns oarecum și de delegare, cu foarte multe fragmentări ale jocului, în totală neconcordanță cu realitatea din teren.


Alexandru Tudor e unul dintre cei mai buni arbitri români, dar nu se află într-o formă prea grozavă

Oțelul Galați – CSU Craiova, 0-1

Marius Avram – arbitraj foarte bun, în nota ultimelor prestații.

Astra Giurgiu – CFR Cluj, 0-1

Robert Dumitru – arbitraj bun, echilibrat

Universitatea ClujRapid, 1-0

Istvan Kovacs – min. 45, nu a acordat penalty pentru Rapid la o ținere a lui D. Niculae, în colțul „careului mic” al gazdelor, nepermitându-i să reia, cu capul, o centrare venită din dreapta atacului bucureștenilor.


Daniel Niculae, după meciul de la Cluj: „La mine a fost penalty, dar acum ce mai contează”

Concordia Chiajna – FC Brașov, 1-1

Iulian Călin – arbitraj bun; delegare „riscantă”, având în vedere numărul mic de jocuri arbitrate de acesta la nivelul Ligii I, având însă doi asistenți internaționali.

Ceahlaul Piatra Neamt – Viitorul, 1-2

Dragoș Istrate – În primul minut de prelungire al meciului a acordat, în mod eronat, un penalty în favoarea Viitorului, astfel, stabilindu-se scorul final, în urma unei faze în care jocul trebuia lăsat să „curgă”; în minutul 90+7, în mod eronat nu a eliminat un jucător al Ceahlăului, Ștefănescu, care a oprit un adversar dintr-o situație evidentă de a marca (chiar dacă faultul a avut loc la aproximativ 45 m de poarta Ceahlaului, prin prisma faptului că portarul gazdelor fusese în „careul” advers la o lovitură de colț și coroborat cu faptul că singurul apărator al gazdelor era la distanță de disputa celor doi jucători, singura decizie care trebuia luata era eliminarea jucătorului Ștefanescu).

În mod curios, Istrate a așteptat mai mult de 10 secunde, până să nu valideze un gol marcat de Viitorul, dintr-o lovitură liberă directă, cu zid, însă fără a aștepta fluierul pentru executarea acesteia, minutul 63. De menționat că, din înregistrarea video, se vede că arbitrul ar fi intenționat să valideze golul și numai protestele vehemente ale gazdelor au reușit să-l facă să se răzgândească.

PONT: De urmărit desfășurarea jocului din etapa viitoare, Viitorul – Gaz Metan Mediaș.

Gaz Metan Medias – FCSB, 1-2

Cătălin Popa – o brigadă alcatuită din patru arbitri non-internaționali, lucru care ne poate duce la gândul că omul sau oamenii care deleagă arbitrii se așteptau la un meci ușor. N-a fost deloc ușor. În minutul 54, în mod eronat nu l-a eliminat pe Varela, care l-a oprit dintr-o situație clară de a marca pe Roman, la 23 metri, central, de poarta Stelei.


În minutul 54, Varela îl împiedică cu piciorul pe Dan Roman și îl împinge cu antebrațul pe atacantul lui Gaz Metan Mediaș, dar nu se fluieră nimic

Petrolul Ploiești – Pandurii Târgu. Jiu, 0-1

Iulian Dima – În minutul 57, în mod greșit a validat o semnalizare de la margine a asistentului Artene, oprindu-l pe Roman, de la Pandurii, dintr-o pozitie favorabilă de a înscrie (pasa a venit de la adversar); lipsă de comunicare între cei doi arbitri.

NOTĂ‚: Suspectă delegarea lui Dima la acest joc, având în vedere gradul de rudenie al soției sale cu oficialul FCSB, Marius Ianuli, tocmai înainte de FCSB – Petrolul; Dar, până la urmă, cartonașele galbene luate de jucătorii Petrolului au fost meritate. Le-au căutat din plin.

 

 

Publicat: 07 04. 2015, 14:03
Actualizat: 07 04. 2015, 15:44