Alexandru Deaconu, pus pe liber de Kyros Vassaras imediat ce va începe să funcționeze tehnologia VAR în Liga 1! Motivul din spatele deciziei | EXCLUSIV

kyros vassaras alexandru deaconu demisionați incapabililor
Vezi galeria foto - 4 poze

După ce se va încheia proiectul de implementare VAR la primul eșalon, fostul arbitru Alexandru Deaconu, acum în funcția de vicepreședinte, ar putea fi pus pe liber de Comisia Centrală de Arbitri.

Kyros Vassaras a dorit de circa un an să se dispenseze de cel poreclit „Brichetă”, dar a fost salvat de personaje importante din FRF. I-a fost găsit un loc „călduț”: proiectul pregătirii arbitrilor pentru tehnologia VAR.

Care e, de fapt, singura lui atribuție în CCA. Kyros Vassarras i-a propus, pentru a-l desconsidera în fața altora, să se ocupe de delegările la futsal.

Alexandru Deaconu, pus pe liber de Kyros Vassaras după ce va începe să funcționeze tehnologia VAR în Liga 1! Motivul din spatele deciziei | EXCLUSIV

Alexandru Deaconu ar fi refuzat. A dezvăluit arbitrilor, într-o ședință publică, faptul că în curând îl vor vedea scriind in presă după modelul Ion Crăciunescu și Marius Avram.

Surse ProSport susțin că Alexandru Deaconu își caută deja ieșirea de la CCA contactând diverse persoane din fotbal și mass-media. Primul meci din fotbalul românesc care va beneficia de tehnologia VAR va fi Supercupa României, ediția 2022. După 9 iulie, e posibil ca Alexandru Deaconu să fie disponibilizat.

Ciudat, deși erau apropiați și petreceau vacanțe împreună în Grecia, conflictul a pornit când Alexandru Deaconu a încercat să devină președinte CCA in locul lui Vassaras și grecul a aflat.

La fiecare ședință a CCA există un conflict mocnit între cei doi. Ceilalți membri, unii agreați și promovați de Alexandru Deaconu, deja l-au lăsat din brațe și sunt de partea grecului. „Brichetă” e foarte dezamăgit.

Cel care e supărat cel mai tare e prietenul lui, Augustus Constantin, care acum a preluat toate atribuțiile acestuia în Comisia Centrală a Arbitrilor.

Cât a durat implementarea VAR în România?

Vicepreşedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, Alexandru Deaconu, a declarat pe 15 septembrie 2021, că pregătirea arbitrilor pentru implementarea VAR va dura 10 luni din acest moment, urmând să se încheie în luna iulie a anului viitor, ceea ce înseamnă că arbitrajul video va fi introdus în Liga I începând cu ediţia 2022-2023.

Anterior, termenul estimat pentru folosirea VAR în România era luna aprilie 2022, mai exact odată cu începerea play-off-ului / play-out-ului ediţiei 2021-2022 a Ligii I.

Publicat: 20 05. 2022, 10:36
Actualizat: 20 05. 2022, 11:20