A apărut cartea „Rapidismul. Istoria unui fenomen sportiv”, scrisă de Pompiliu Nicolae Constantin

Volumul „Rapidismul. Istoria unui fenomen sportiv” reprezintă istoria unui fenomen sportiv, cel al clubului sportiv Rapid București, dar atenția este centrată asupra echipei de fotbal și a suporterilor.

Lucrarea, de peste 350 de pagini, aduce la lumină documente necunoscute, informații trecute cu vederea, valorifică istoria orală și adaugă la toate aceste aspecte un discurs analitic față de tot ceea ce s-a scris despre gruparea din Giulești.

Totul pentru a oferi o imagine de ansamblu a unui fenomen de amploare în spațiul sportiv românesc.

A apărut cartea „Rapidismul. Istoria unui fenomen sportiv”, scrisă de Pompiliu Nicolae Constantin

Istoric şi jurnalist de sport, Pompiliu Nicolae Constantin a stat de vorbă cu nume importante din istoria echipei, jucători, antrenori şi suporteri deopotrivă, iar rezultatul se numeşte „Rapidismul. Istoria unui fenomen sportiv”, o carte a cărei documentare a început în 2008 şi s-a terminat în 2021.

Cartea se adresează tuturor pasionaților de istoria sportului, nu doar suporterilor rapidiști, care vor regăsi în această lucrare un fenomen spectaculos, bine încadrat în contextul politic, social și economic.

În toamna anului 1923, CFR a debutat în campionatul districtual al Bucureştiului, de unde a fost exclusă pe 25 ianuarie 1925, pentru neprezentarea la meciuri.

„Rapidismul. Istoria unui fenomen sportiv” costă 50 de lei şi a fost scoasă pe piaţă de editura Pro Universitaria.

Cine este autorul Pompiliu Nicolae Constantin?

Istoric și jurnalist. Doctor în istorie (Universitatea din București) și în științe politice (Université Libre de Bruxelles), Pompiliu-Nicolae Constantin este cercetător asociat al CEREFREA – Universitatea din București, comentator TV la Telekom Sport, Look Sport și colaborator permanent al revistei Magazin Istoric.

A urmat cursurile Școlii Doctorale Francofone în Științe Sociale și a susținut o teză de doctorat în limba franceză, Identité,altérité et sport dans la Roumanie communiste : la star minoritaire comme héros national.

Proiectele sale de cercetare vizează istoria sportului și aspectele socio-politice ale sportului în Europa de Est, istoria orală și istoria minorităților etnice.

Publicat: 12 04. 2021, 12:09
Actualizat: 12 04. 2021, 16:20