„De această dată nu voi mai fi fraierit de agenți!” Alexandru Dobre, al doilea român din Ligue 1, vrea la națională și dezvăluie manevrele din Anglia, după ce a plecat de la Bournemouth | EXCLUSIV

Alexandru Dobre (21 de ani) a semnat în urmă cu trei zile cu Dijon, formație din Ligue 1, informație anunțată în exclusivitate de ProSport. Pentru tânărul mijlocaș român francezii au plătit către Bournemouth suma de 1.1 milioane de euro. Fotbalistul a semnat pe patru sezoane cu echipa din Ligue 1 și se va lupta în campionatul Franței cu Ciprian Tătărușanu, de la Lyon.

ProSport a stat de vorbă cu Alexandru Dobre, iar aripa stânga a povestit problemele pe care le-a avut în Anglia cu impresarii, dar a vorbit și despre planurile mărețe pe care le are la actuala sa echipă.

– Salut, Alex! Felicitări pentru transferul la Dijon!
– Mersi frumos! Abia aștept să joc.

– Te văd nerăbdător să fii pe teren. Lipsa meciurilor te-a făcut să pleci de la Bournemouth la Dijon?
– Îmi doresc foarte mult să revin. E o diferență între Bournemouth și Dijon! Pentru mine e o rampă bună de lansare, pentru că cei de aici chiar vor să-mi dea șansa să joc. Au fost foarte interesați de mine, din primul moment mi-au arătat că mă vor.

– Cine te-a dorit atât de mult la Dijon?
– Cel care m-a vrut foarte tare a fost directorul sportiv, Péguy Luyindula, cel care a jucat și la PSG. S-a uitat împreună cu antrenorul și antrenorului i-a plăcut foarte mult de mine.

– De cât timp te urmăresc cei de la Dijon?
– Din luna mai, din câte am auzit eu. Le-au plăcut calitățile pe care le am, am vorbit cu dânșii pe Skype. Le place și caracterul meu, și cum gândesc. Vor să-mi ofere șansa să joc, iar după 2-3 ani de zile să merg la un club mai mare.

– Practic, tu și cu Tătărușanu veți reprezenta România în Franța! Cum vezi un duel cu portarul lui Lyon?
– O să vorbesc cu el să mă lase și pe mine să dau câteva goluri (n.r. -râde). Mi-aș dori să fie mai mulți români într-un campionat așa de puternic. Cred că eu sunt și cel mai tânăr român care joacă în Ligue 1 la cei 21 de ani pe care-i am. M-am uitat pe internet întâmplător și n-am găsit să mai fi fost alt jucător român.

– Nu ți-e teamă că poți eșua la vârsta ta într-un campionat atât de puternic?
– Nu mi-e teamă pentru că eu muncesc foarte mult. Am muncit foarte mult și la Bournemouth, mi-am văzut de treabă, m-am antrenat și extra, dar acolo nu mi s-a oferit șansa pe care o meritam din alte circumstanțe. Mă refer că acolo erau anumite interese. Eu când am plecat împrumut eram de fiecare dată golgeter.

„Nu voi mai fi fraierit de agenți, nu voi mai fi mințit!”

– Dacă vei prinde minute la Dijon, te gândești și la naționala mare a României?
– Bineînțeles că mă gândesc, dar prima oară mă concentrez să joc la echipa de club. Ei m-au adus ca să joc, asta a fost și discuția, că altfel stăteam la Bournemouth și poate jucam în Championship. Ei mi-au spus că voi fi jucător de bază, mai ales că au plătit o mulțime de bani pe mine. Am vorbit cu toți oficialii de aici și mi-au arătat că au încredere în mine. E o rampă foarte bună de lansare și trebuie să profit la maximum de ea. Nu voi mai fraierit de agenți, nu voi mai fi mințit.

– La ce te referi când spui că ai fost mințit de agenți?
– De exemplu, pe finalul perioadei de transferuri un impresar din Anglia mi-a spus că Wigan mă vrea, că cei de acolo sunt înnebuniți după mine. M-am gândit că ar fi ok să merg să joc în Championship la Wigan, era mult mai bine să joc acolo decât o dată sau de două ori în Premier League la Bournemouth. Apoi am aflat că povestea era cu totul alta. De fapt, cei de la Wigan mai aveau nevoie de un jucător să completeze lotul și mi s-a spus ulterior că dacă vin acolo nu se știe dacă voi juca pentru că antrenorul avea lotul deja făcut. Am avut de suferit pentru că am fost mințit. S-a pus presiune pe mine să merg la Wigan, dar de fapt cei de acolo mă voiau doar să completeze lotul, să fiu de umplutură.

– Să înțeleg că și impresarii străini fac lucruri mai puțin morale?
– Mari, mari de tot! El a căutat să facă un comision rapid pe două, trei vorbe!

Publicat: 15 08. 2020, 13:00
Actualizat: 15 08. 2020, 13:15