„Timișoara când te prinde,** nu te iartă!”

Marian Iancu a explicat într-un interviu pentru sport.ro cum crede că poate Timișoara să se califice în dauna câștigătoarei Cupei UEFA.

Cum vedeți returul cu Șahtior?

Rămânem umili, cu picioarele pe pământ. Nu pornim cu șanse egale, dar important e că avem șanse. Și noi știm să le jucăm, oricât de mici ar fi, suntem o echipă pragmatică. Nu putem să spunem egali, că suntem o echipă cu tehnicitate măcar la nivelul Șahtiorului.

Cum va fi atmosfera?

Va fi un spectacol, iar ceea ce înseamnă activitate în jurul echipei, în jurul meciului, fiți siguri că se va ridica la nivel european.

Spuneți că Timișoara nu e favorită, deși rezultatul din tur vă avantajează.
A fost un rezultat scos prin disciplina tactică, prin spirit de sacrificiu al unora dintre jucătorii noștri, nu toți. Am avut ocazia să-i cert pe cei care merită să fie certați. Dar nu am punctat la capitolul fotbal. Fotbalul l-au jucat cei de la Donețk pentru că au calitate, au valoare.

Ce trebuie să faceți pentru a vă califica?
Trebuie să pornim cu aceeași idee de joc, să punem în valoare ceea ce ne caracterizează, pragmatismul în fața porții, posibilitatea de a da gol dintr-o singură fază.

Lumea a criticat stilul defensiv de la Donețk…

Are dreptate să-l critice, dar ce putem noi face să diluăm diferența de valoare, de investiție, de potență financiară și chiar fotbalistică? Putem face un antijoc, putem face tot ceea ce este regulamentar și nu neapărat estetic frumos. Deși poate arăta ca o echipă defensivă, Timișoara prin tot ceea ce a făcut în ultimii ani, este cea mai ofensivă din Romania. Poate ăsta e stilul nostru, poate asta ne caracterizează, echipa iți lasă impresia că poti faci ce vrei cu ea, dar în momentul în care te prinde, nu te iartă.

Ce făceați în 87 când Lucescu amenința Timișoara cu retrogradarea?
Eram rapidist, mergeam la meciuri, cochetam cu fotbalul, asa cum am cochetat toată tinerețea mea. Nu am simțit foarte tare ceea ce a simțit Timișoara. Eu ca formațiune, ca om, dacă aș fi un simplu spectator, aș fi un tip mai ultras, mai radical decât ceilalți. Eu am "calitatea" asta să pun benzină pe foc fără să țin cont că ar trebui să stau departe, să fiu impăciuitor.

"Aplaudați-l pe Mircea Sandu!"

Președintele FRF, Mircea Sandu, a declarat ieri că a fost tentat să meargă la meciul de la Timișoara. "Aș fi mers la meci dacă mi s-ar fi trimis o invitație, din păcate timpul rămas este scurt și mi-am făcut alt program, așa că nu voi fi la Timișoara", a spus Sandu. Marian Iancu îi pregătise o primire specială. "Dacă va veni, va culege ceea ce a semănat. Nu știu dacă a semănat bine, nu stiu dacă ar fi primit cu răceala sau aplaudat, este o opțiune a publicului. Dacă ar fi să dau un sfat, fără să judec cu sufletul, cred că ar trebui să ne ridicăm în picioare și să-l aplaudam, poate va înțelege ce înseamnă diferența de calitate. Dacă am reuși lucrul ăsta, am arăta ce înseamna Banatul alb-violet", a spus ieri boss-ul Timișoarei.

S-au vândut 95% din bilete

Poli – Șahtior se va desfășura aproape sigur cu casa închisă, rămânând puține bilete pentru a fi comercializate astăzi.
Pe stadion vor fi mai mult de 27.000 de spectatori, după ce în ultimele zile au fost mereu cozi la bilete. Ieri seară, oficialii clubului de pe Bega nu aveau încă o cifră clară, dar estimau că s-au epuizat aproape toate tichetele. „În proporție de 90-95% din bilete au fost vândute”, a precizat un angajat al lui Poli.
Chiar dacă prețurile au început de la 50 de lei, fanii au fost receptivi și pentru că biletele vor fi valabile inclusiv pentru următorul meci în cupele europene, Timișoara urmând să mai joace măcar un tur preliminar fie în Champions League dacă elimină pe Șahtior, fie în Europa League, dacă sunt eliminați de ucraineni.
În aceste condiții, încasările numai din bilete se ridică la aproape 600.000 de euro pentru clubul patronat de Marian Iancu, sumă ce ar însemna plata a aproape jumătate din primele fotbaliștilor, dacă aceștia vor reuși pătrunderea în grupele Ligii Campionilor. Cealaltă jumătate poate veni din turul următor

Publicat: 05 08. 2009, 08:52
Actualizat: 05 08. 2009, 09:04