Italia e în doliu! O legendă a lui Juventus a murit după o luptă grea cu o boală necruțătoare

Juventus supporters celebrate at the end of the Italian Serie A football match AS Roma vs Juventus at the Olympic stadium on May 13, 2018 in Rome. Juventus won a seventh straight Serie A title on Sunday after a goalless draw against ten-man Roma at the Stadio Olimpico. The Turin giants become the first team to complete the league and Cup double for four consecutive seasons. It is the 34th Scudetto in Juventus's history., Image: 371573097, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Filippo MONTEFORTE / AFP / Profimedia

O fostă mare legendă a lui Juventus a decedat ieri după o luptă crâncenă cu o boală pe cât de ciudată, pe atât de fatală: scleroză laterală amiotrofică (SLA), tot mai des întâlnită la fotbaliști și foști fotbaliști. Pietro Anastasi, campion european cu Italia în 1968, s-a stins la 71 de ani. Anastasi a cucerit 3 scudetto cu Juventus și a rămas în inimile suporterilor bianconeri ca fiind un mijlocaș veritabil.

Claudio Marchisio și-a exprimat regretele

O icoană a unui fotbal care nu mai există. El a fost unul dintre acei jucători de care te îndrăgosteai din poveștile spuse de tatăl tău… Într-un final, probabil că era mai frumos așa. Drum bun, Pietro Anastasi”, a fost mesajul lui Claudio Marchisio, la aflarea veștii.

Anastasi a jucat la clubul din Torino în perioada 1968-1976, după ce a fost cumpărat de la Varese.

Ce este scleroza laterală amiotrofică

Scleroza laterală amiotrofică este o boală incurabilă, degenerativă, care nu iartă. Nu se cunosc cauzele bolii și nici tratament pentru aceasta. Conform unor studii realizate în Italia, fotbaliștii sunt cei mai predispuși la SLA. Medical, scleroză laterală amiotrofică, cunoscută și ca boala Lou Gehrig, se caracterizează prin reducerea unor celule nervoase ale creierului și măduvei spinării. Acest lucru duce la imposibilitatea controlării voluntare a mușchilor, care se atrofiază. Implicit, persoana care suferă de SLA nu se mai poate mișca, nu poate vorbi, iar din cauza acestui lucru este predispusă la complicații. În prezent, un om din 100.000 este afectat de SLA, în viitor certătătorii susțin că raportul va fi de un om la 400.

Publicat: 18 01. 2020, 15:50
Actualizat: 18 01. 2020, 15:50