Să creșteți mari! Campionatul Mondial U17 propune nume interesante pentru viitorul fotbalului

*Campionatul Mondial U17 propune nume interesante pentru viitorul fotbalului. Selecționatele Nigeriei, Uruguayului, Argentinei și Braziliei vin cu talente uriașe, iar marile cluburi au trimis mulți scouteri pentru a urmări competiția organizată în Emiratele Arabe

*Meciurile sunt transmise pe Eurosport

Azi încep sferturile Campionatului Mondial U17, competiție ce are loc în Emiratele Arabe Unite. Momentul este perfect pentru cei care monitorizează tinerele speranțe ale fotbalului mondial, iar adolescenții din teren știu că din tribune îi urmăresc ochii marilor echipe. Unii dintre ei au ajuns la cluburi de top, alții trag să se afirme, iar un Campionat Mondial este exact ce au nevoie pentru a juca alături de idolii lor. Nigeria, Brazilia, Argentina, Uruguay, Suedia, Coasta de Fildeș, Mexic și Honduras sunt cele opt țări care se luptă pentru trofeu. Nigerienii și brazilienii sunt tripli câștigători ai acestei competiții, dar sunt favoriți și în acest an.

Fabregas a pierdut o finală în fața lui Marcelo

De-a lungul timpului, competiția mondială a lansat jucători care ulterior au confirmat. Totodată, uitându-ne în urmă, descoperim nume ale unor fotbaliști care au câștigat Campionatul Mondial, iar apoi nu s-a mai auzit nimic de ei. Printre cazurile fericite se numără Fabregas, care în 2003 a ieșit golgheterul turneului, dar Spania, din care mai făcea parte și David Silva, a pierdut finala în fața Braziliei, unde Marcelo era rezervă.

Sferturi

Azi
Honduras – Suedia, 15:00 Brazilia – Mexic, 18:00

Mâine
Argentina – Coasta de Fildeș, 15:00
Uruguay – Nigeria, 18:00

Principalii actori

Alen Halilovic
Mijlocaș central
Data nașterii: 18.06.1996 (17 ani)
Înălțime: 1,70 m
Club: Dinamo Zagreb (Croația)
Poate cel mai cunoscut nume al Campionatului Mondial. Micuțul mijlocaș croat a primit o ofertă de 20 de milioane de euro de la Tottenham în această vară, dar tatăl jucătorului s-a opus transferului. Este evaluat la 4 milioane de euro

Leandro Otormin
Mijlocaș dreapta, atacant
Data nașterii: 30.07.1996 (17 ani)
Înălțime: 1,76 m
Club: Nacional (Uruguay)
Alături de Franco Acosta este principalul marcator al uruguayenilor. Mijlocașul de bandă a reușit patru goluri, iar în această vară a fost în probe la Liverpool.

Nathan
Extremă stânga
Data nașterii: 13.03.1996 (17 ani)
Înălțime: 1,73 m
Club: Atletico Paranaense (Brazilia)
Mijlocașul a înscris de 4 ori la acest Mondial și a oferit 5 pase decisive. Arsenal este interesată de serviciile fotbalistului de la Atletico Paranaense

Sebastian Driussi
Atacant
Data nașterii: 9.02.1996 (17 ani)
Înălțime 1,78 m
Club: River Plate (Argentina)
Este principalul atacant al Argentinei, reușind două goluri și o pasă de gol în această competiție, dar în calificări a fost golgheterul din zona Americii de Sud. Pe lista cluburilor care îl doresc se află și Manchester United.

Kevin Mendez
Atacant
Data nașterii: 10.01.1996
Înălțime 1,74 m
Club: Penarol (Uruguay)
Creierul uruguayenilor, Kevin Mendez este un jucător robust cu un control al balonului incredibil. A marcat de două ori și a oferit două pase decisive. Milan și Barcelona îl doresc pe fotbalistul uruguayan.

Gabriel Boschilia
Mijlocaș
Data nașterii: 17 ani
Înalțime 1,73 m
Club: Sao Paulo (Brazilia)
Este golgheterul competiției cu șase goluri, dar a acumulat și trei pase decisive. Fotbalistul este deja în atenția unor cluburi din Brazilia pentru a face deja pasul către „seniori”. Totuși, clubul de care aparține, Sao Paulo, nu dorește să îl cedeze așa ușor.

Nigeria, ultraofensivă
Naționala triplă campioană mondială U17 este cea mai ofensivă echipă a competiției. Africanii au reușit să înscrie de 18 ori în cele patru partide de până acum, principalii oameni de gol fiind Musa Yahaya (4 goluri) și Kelechi Iheanacho (5 goluri). Totuși, fotbaliștii nigerieni au mari probleme în apărare, primind cinci goluri de la echipe mai slab cotate.

„Hobbiții” din Japonia
O echipă atipică la acest Campionat Mondial a fost cea a Japoniei. Niponii au o medie de înălțime de 1,71 m, fiind ultimii într-un clasament de acest gen. Totuși, fotbalul practicat de japonezi a fost unul total, cu o posesie prelungită. În optimile cu Suedia (1-2), asiaticii au ținut mingea 75% din timpul efectiv de joc!

Publicat: 01 11. 2013, 08:27
Actualizat: 01 11. 2013, 08:28