Greșeala fatală pe care o fac soldații ruși care au ocupat orașul Cernobîl! Ce e „Pădurea Roșie” și ce se întâmplă dacă intri în ea

Soldații ruși au trecut fără nici cea mai mică protecție prin Pădurea Roșie când au intrat în Cernobîl și au ridicat de la sol un nor de praf radioactiv care se poate dovedi extrem de periculos.

Armata lui Vladimir Putin face toate eforturile să cucerească punctele importante ale Ucrainei, dar soldații au făcut o greșeală foarte mare când s-au îndreptat spre Cernobîl. Vehiculele blindate conduse de aceștia au trecut în viteză prin Pădurea Roșie, contaminată după dezastrul nuclear din 1986, și au ridicat de la sol un nor de praf radioactiv.

Inspectoratul nuclear de stat al Ucrainei a anunțat, pe 25 februarie, că a înregistrat un nivel crescut al radiațiilor la Cernobîl.

Soldații care au intrat în Cernobîl au trecut fără protecție prin Pădurea Roșie

Soldații lui Vladimir Putin au intrat în Cernobîl după ce au traversat Pădurea Roșie, una dintre zonele care este în continuare contaminată după accidentul nuclear petrecut în 1986. Aceștia nu au purtat echipament de protecție și nu și-au luat măsuri de prevenție, astfel că ar putea avea probleme serioase, informează sport.ua.

Vehiculele blindate pe care le-au condus cu viteză prin Pădurea Roșie au ridicat de la sol un nor de praf radioactiv, care le-ar putea fi fatal. Aceasta este zona cea mai contaminată din jurul Cernobîlului.

Centrala are în continuare angajați care se asigură că deșeurile nucleare sunt depozitate în siguranță și care supraveghează rămășițele de beton ale reactorului care a explodat în 1986. Doi dintre aceștia au spus, pentru Reuters, că au văzut cum mai multe tancuri și vehicule blindate aparținând armatei lui Vladimir Putin au traversat Pădurea Roșie fără nicio protecție.

Pădurea Roșie este o zonă împădurită aflată la aproximativ 10 kilometri de capitala Kiev, care și-a căpătat acest nume după accidentul de proporții din 1986. Atunci, zeci de kilometri pătrați de pini au devenit roșii după ce au absorbit radiațiile.

„Nimeni nu merge acolo… pentru numele lui Dumnezeu!”, a reacționat Valeri Seida, directorul general interimar al centralei de la Cernobîl.

Publicat: 29 03. 2022, 08:45
Actualizat: 29 03. 2022, 10:03