Dezvăluiri incredibile despre „blaturile” din Republica Moldova! Jucătorii unei echipe rup tăcerea: „Primeam 300 – 350 de euro”

Campionatul din Republica Moldova pare că a fost afectat foarte tare de „blaturi”. Recent au ieșit la iveală detalii șocante despre o rețea care truca meciuri în prima ligă de peste Prut.

Presa de la Chișinău a publicat mai multe confesiuni ale jucătorilor implicați în rețeaua de „blaturi”. Patru fotbaliști de la echipa Codru Lazova au acceptat, sub protecția anonimatului, să vorbească pentru Jurnal TV.

Dezvăluirile șocante: Cum se trucau meciuri în Republica Moldova

Jucătorii au explicat modul în care a funcționat rețeaua, scandalul fiind cel mai mare din istoria fotbalului moldovenesc. S-au efectuat arestări, în anchetă fiind implicați oamenii ai legii de la Chișinău și ai Europol.

„După încălzire, când intram în vestiar să îmbrăcăm tricourile de meci, intrau antrenorii și spuneau că ținem mingea, nu marcăm, nu scăpăm. Peste ceva timp, când vor fi indicații, trebuie să scăpăm două goluri în prima repriză”, a spus unul dintre jucători.

Totodată, sursa citată mai precizează ce s-a întâmplat la returul semifinalei de Cupă cu Speranța. Partida s-a jucat pe 29 octombrie 2019. După 2-2 în tur, Lozova a cedat „revanșa” cu 5-0. Patru dintre goluri au fost marcate în prima repriză, în urma unor greșeli de grave în apărare. Conform jucătorilor, rezultatul a fost decis de mafia pariurilor.

„Ne-au spus înaintea meciului că nu am venit să ne luptăm, ci să facem bani. Ne-au spus care va fi semnalul, cum va fi, în ce minut va fi. Semnalul era că începea să strige la un jucător ceva de genul: «Ce faci?» Atunci, toți înțelegeau ce urmează”, a mai declarat unul dintre jucători.

Banii obținuți din „blaturi” erau plătite la antrenamentele de după jocuri.

„Primeam 300 – 350 de euro. Era un cabinet la antrenamente și ne chema pe fiecare. Primeam banii de la cineva din staff sau de la o persoană din administrația clubului”, a mai spus alt jucător.

Multe dintre partidele jucate de Lozova au avut doar doar o echipă de „actori” pe teren. De cele mai multe ori, adversarii nu știau ce planuri avea codașa din prima ligă moldovenească.

„În meciul cu Speranța ni s-a spus că ei nu cunosc despre trucajul acestui meci și noi trebuie să ne ținem 20 de minute, pentru ca coeficientul să se mărească și ei să scoată o sumă mai mare”, a declarat unul dintre jucători.

Cu toate astea, printre persoanele reținute în dosarul meciurilor trucate se numără și fostul vicepreședinte de la Speranța, Sergiu Cotorobai, dar și antrenorul principal Iurie Osipenco. Președintele din 2019 al Speranței, Petru Efros, a fost și el audiat, însă doar în calitate de martor. Efros spune că procurorii s-au interesat de mai multe meciuri din campionat, în special cel contra lui Milsami Orhei, din luna Iunie, când Speranța a încasat trei goluri la finalul primei reprize.

Publicat: 31 12. 2020, 18:35