Să moară mafia!

Prima dată a fost un comunicat: „Am sesizat DNA-ul și Interpolul, mafia pariurilor va avea o mare surpriză!. Apoi pe surse au apărut căteva detalii: un impresar belgian a incearcat să blătuiască meciul amical al echipei naționale din 29 februarie. Și în sfărșit a apărut Incoruptibilul și ne-a explicat cum a refuzat fabuloasa sumă de 20.000 (douăzeci de mii) de dolari pentru a aranja partida cu Uruguay-ul, doar prin schimbarea echipei de arbitraj. Normal c-a refuzat, ba chiar a anunțat pe toată lumea, a pus în gardă instituții, a înroșit telefonul la UEFA și FIFA și a sesizat europolul că pericolul vine din Belgia, dar lovitura finală amețește mafia pariurilor din Singapore! Și gata!

Totuși, parcă nu se leagă. De ce oare nu s-a organizat un flagrant? Blătuitorul n-ar fi avut nicio bănuială, doar venise ca la piață. În plus, ar fi căzut toată rețeaua prin monitorizarea pariurilor, brigada de arbitri s-ar fi schimbat înainte de meci, cei corupți fiind poftiți direct la dubă. Vă dați seama ce lovitură de imagine! Ce-ar mai fi vuit agențiile de presă, ce senzație! N-avem noi valoare la fotbal, dar avem onoare! Președintele în funcție, al federației atât de cinstite, ar fi putut fi numit pe viață, așa ca să se legalizeze o dorință mai veche. Cu ocazia asta închizând și gura detractorilor, care-l percep de neclintit din fruntea unui fotbal adus de el în penultima urnă valorică.

Acum, dacă tot suntem la informările pe surse, spunem și noi ce-am auzit. Cică blătuirea uni meci de importanța (mică) celui dintre România și Uruguay ar avea un preț situat undeva între 200.000 și 400.000 de euro, în funcție de cerințele beneficiarului. Ca bonus ar mai putea fi permisiunea de a putea miza pe niște pariuri câștigătoare, asta pentru anumiți domni din anturaj, cu minima condiție a discreției și a nemonitorizarii de către SRI.

Pentru că la noi impresarii de succes își permit pariuri, pe bune, de 20.000 de euro. Vă dați seama dacă și-ar pune mintea și banii la blaturi de genul celor denunțate de FRF, că foarte puțini omeni din fotbalul românesc ar rezista tentației, așa cum a făcut Nașu.

Și tot pe surse am aflat că, dacă n-a ieșit la București, s-a rezolvat în altă parte. Vă mai reamintiți recentul campionat african? O să mai vedeți pe 29 februarie o partidă, două, cu jocul și scorul foarte, foarte previzibil. Sau în cel mai rău caz vreun arbitru care poate să decidă: lovitura de începere, primul aut, primul corner, primul penalty, etc. Cunoscătorii știu că se face ditamai cota din produsul cotelor mici.

Daniel SMEADA
daniel.smeada@prosport.ro

Publicat: 20 02. 2012, 19:39
Actualizat: 20 02. 2012, 19:40