Năstase, dezamăgit total de modul în care arată Național Arena, cu doar o zi înainte de verdictul UEFA în privința orașelor gazdă de la Euro: „Am ajuns rău de tot, frate”

Arena Națională își arată încă o dată limitele. Deși în cel mai modern stadion din România s-au investit peste 200 de milioane de euro din banii publici, există o serie de lucruri care nu sunt puse la punct.

Prezent pe cea mai mare arenă din țara noastră cu ocazia partidei Steaua – Aalborg – meci disputat fără spectatori -, Ilie Năstase a avut mari probleme cu accesul în tribune. Pe lângă acest aspect, fostul mare jucător de tenis a sesizat o serie de alte „defecțiuni” ale stadionului care a înghițit o sumă imensă pentru construcția sa.

La Arena Națională nu-s camere, nu e nimic! Eu nu le-am văzut. Nici în parcare, nici pe stadion, nicăieri. Vă spun că nu am văzut. Iar liftul din parcare stă pe loc, nu funcționează. Nu e posibil așa ceva. Sunt multe de făcut pentru acest stadion. Am ajuns rău de tot, frate„, a spus Năstase la Sport.ro.

  • Inaugurată în septembrie 2011, Arena Națională a creat multe polemici. Gazonul și lipsa locurilor de parcare au fost, în ultimii trei ani, principalele defecte ale stadionului, însă se pare că există o serie de alte lucruri care nu funcționează normal.

Sperăm să găzduim meciuri de la EURO 2014. Verdictul e vineri

Vineri, 19 septembrie 2014, este data la care UEFA, prin Comitetul Executiv, va vota cele 13 orașe-gazdă ale Campionatului European de fotbal din 2020. Printre stadioanele care și-au depus candidatura pentru găzduirea partidelor de la turneul final se numără și Național Arena. Conform frf.ro, stadionul din Bucureșt este al nouălea ca mărime ( 54,851 de locuri) și a „optat” pentru un pachet standard, care-i oferă dreptul de a găzdui trei partide din faza grupelor și una din optimi sau sferturi.

Pentru obținerea titulaturii de oraș-gazdă îm 2020, Național Arena va trebui să ia fața unor stadioane celebre precum Wembley, Fußball Arena , Stadio Olimpico, San Mames sau Amsterdam ArenA.

Lista completă a celor 19 asociații membre care și-au depus dosarul până la data limită, 25 aprilie 2014: Azebaidjan (Baku), Belarus (Minsk), Belgia (Bruxelles), Bulgaria (Sofia), Danemarca (Copenhaga), Anglia (Londra), Germania (Munchen), Israel (Ierusalim), Irlanda (Dublin), Italia (Roma), Macedonia (Skopje), Olanda (Amsterdam), România (București), Rusia (Sankt-Petersburg), Scoția (Glasgow), Spania (Bilbao), Suedia (Stockholm), Țara Galilor (Cardiff) și Ungaria (Budapesta).

Publicat: 18 09. 2014, 19:26
Actualizat: 18 09. 2014, 19:41